Mallorca

Hit åker jag den 22 maj. Då slänger jag mina läxböcker och stressen för en vecka.
Ska bara koppla av och leva.

Om allt och inget. Plus haren



Har spelat min andra match för i helgen idag. Har varit i Gråträsk i helgen, men div.tre tränaren ringde igår kväll och frågade om jag ville spela idag, självklart svarade jag ja. Så imorse åkte jag hem från byn.

Igår kväll hade vi väldigt lite att göra, så vi tänkte att vi hittar på något. Två alternaitv fanns, gå en promenad i Byn, vilket är fram och tillbaka, eller ta bilen och köra till arvidsjaur. Vi valde det andra alternativet. Sagt och gjort, vi tog bilen och körde iväg. Vi såg en hel drös med harar efter vägen, men vi brydde oss inte så mycket om det. Tills vi råkade pricka en, då blev det helt plötsligt mindre roligt. Kanske ska tänka att det var bra att vi inte prickade en älg, det skulle gjort väldigt mycket ondare. Nu bankade det lite i bilen, men nog läskigt var det ändå. Vi gjorde i alla fall Arvidsjaur ett tag och sen åkte vi hem igen. Det blev en ganska trevlig helg i alla fall.

Vi vann matchen med 2-0 :)

Ingen kan nog förstå ångesten jag har över studentiderna, men den är otroligt sjuk. Jag vill inte längre. Jag hoppas dock att det är såhär, då kanske jag kan slappna av ett tag;

As we go on
We remember
All the times we
Had together
And as our lives change
From whatever
We will still be
Friends Forever


That's What Friends Are For

Nu var matchpremiären avklarad och det känns faktiskt bra. Det gick helt okej för mig och matchen slutade noll-noll. Bättre än förlust i alla fall. Såg dessutom årets första mygga, tror dock inte att den var speciellt sugen på att suga. Såg mest trött ut.

Imorgon händer mycket, dock vet jag inte riktigt ännu. Vi får se hur det urartar sig.


Mina leder värker, men fotboll gör mig glad

Har tränat fotboll två dagar i rad. Nu har jag ont i lederna och det suger ju. Men ska ta mig en liten alvis och sova, får sova till åtta imorron. Fotboll gör mig glaaaaad, som jag har saknat detta. Tack för att jag får återkomma när handbollen slutar. Sen gör jag matchpremiär på fredag och jag är ju måttligt nervös redan. Frågan är ju hur det kommer gå.... Men, första matchen kanske aldrig går riktigt bra, eller?!

God natt

Kvar i något jag lämnat, vinkväll och sommar


Imorgon är påsklovet slut

och det är än en gång dags att ta tag i livet - jag längtar inte. Jag trivs med att livet är löst.
Lovet har, som jag många gånger sagt, varit sjukt himla roligt och jag skulle göra vad som helst för att spola tillbaka tiden. Kanske hade jag gjort saker annorluda då och det med all rätt. Jag är så dum ibland. Men jag skulle trivas i alla fall. Men, hur bra känns det med skola ENS?!

Igår var jag på vinkväll hos sanna med tjejerna. Det var mycket trevligt och mysigt. Vi drack vin och åt ost och kex i dröser. Blev kanske inte så mycket vin för mig, det är väl inte någon favorit. Tvingade i mig två glas och det tycker jag var duktigt. Vi hann även med att prata, fylla i en kompisbok, sakna sommarn och skrapa ihop vuxenpoäng. Det tycker jag är duktigt. Det var visst minus två poäng om man bodde hos föräldrarna. Wooops! Halv ett var vi trötta och åkte åt var sitt håll. Det var skönt att sova.

Nu sitter jag och försöker lära mig låtar. vi har nämligen konsert med kören någon gång denna vecka. Vägrar säga plats, datum och tid eftersom att jag ska sjunga duett med sandra. För min del kommer det låta katastrofalt skulle jag gissa. Sandra kommer sjunga fint.

För övrigt skulle jag inte tacka nej till en båt, öppetvatten och sol. Det skulle vara det mest perfekta för tillfället. Saknar sommaren så sjukt mycket nu. Samtidigt får jag i princip ångest när jag ser på gamla bilder, tänk om denna sommar inte alls blir lika bra som de andra. Fast om man vänder på det, tänk på den blir bäst av alla. Jag är ingen som kan se in i framtiden och det kanske är bäst för alla det.

Har tänkt lite den senaste tiden och kommit på att jag är kvar i något som jag egentligen borde ha lämnat och har lämnat egentligen. Jag önskar så mycket att jag bara vågade inse det också. Önskar att jag lämnade det på riktigt.

Dags för en joggingtur i det blåsiga vädret.

Jag vill tillbaka

Snart är lovet över och det känns ju inte sådär jättebra precis. Men jag kan i alla fall se tillbaka på ett sjukt roligt och skönt lov. Det var verkligen välkommet när det kom. Solen skiner utanför mitt fönster även idag, som den har gjort hela veckan. Det blåser dock idag, så jag har fått lite läxa bortgjort. Jätte nyttigt faktiskt.
Ska dock ta mina kläder och sätta mig ute och sola lite : )

Ikväll är det spelkväll med krik, ska bli roligt. Imorgon ska vi mysa hos sanna och på söndag är det övning igen. Lägg där till lite träning och plugg. Då får ni mitt slut på lovet.
Snart är det sommar igen och då sticker jag. Som jag längtar alltså.

Ha en bra dag :)

Lycka funnen i Gråträsk

Årets påsk är över och fy i sinne så roligt jag har haft det. Den firades i Gråträsk, som kan vara det bästa stället på jorden. Vi åkte skoter, lekte, busade, skrattade, dansade och solade. Familjer som medverkade var; Källmans, Bergströms, Hedqvists, Hortlunds och en från Ahlins och även en från Petterssons.

Torsdag eftermiddag begav vi oss mot Gråträsk. Till att börja med packade vi upp alla våra saker och tro mig när jag säger att bilar och släp var proppade. Vi ungar tog så klart samma rum som de andra åren och snabbt var det stökigt. Påskkärrningen kom tidigt, denna gång i form av Cilla. Vi fick var sitt ägg ochalla blev glada och nöjda. Äntligen hade vårt lilla äventyr börjat, som vi hade längtat. Trötta gick vi tidigt till sängen.


Fredagen började något kaotisk. Tuva började löpa och agnes hade ingen blöja med sig. Så hon fick tillverka en egengjord en. Det tog ett tag. När vi gick ut och skulle börja åka iväg skulle Emelie så klart pröva skotern och det första hon gör att att köra fast, det var hennes första av många många fastkörningar denna helg. Det snöade en hel del och vi begav oss på Pjesker. Denna sjö var full med flövatten och vindvakar, men det var allt trevligt det med. Efter ett tag där gjorde vi en liten snögubbe, som de vuxna senare på dagen färdigställde. Medan vi väntade på lunchen for jag, tove, emelie och cilla ut på en liten upptäcksfärd. Det blev en färd fylld av stup och fastkörningar. Emelie lyckades en gång till, denna gången en hemsk en. Hon fastnade nämligen så djupt att skotern tillslut var nere på botten, alltså drygt 1.3 m under snön. haha. När alla senare på väg hem blev några stående på isen, fastkörda i flödet. Detta var en dag kantad av fastkörningar. Men resan ahde bara börjat. Kvällen spenderades med ett gäng på Lappträsket.

   


Lördag, även kallad påskafton, bestod av sol, fastkörningar, flöd och pimpeltävling. Innan vi började pimpla denna dagen, åkte vi alla på en upptäcksfärd och åt limpa med chocklad. När vi åkte därifrån skulle Emelie så klart köra på sidan om spåret, hon körde så klart fast. Detta var den trejde fastkörningen, på två dagar. Pipeltävlingen  vanns inte av någon av oss, med alla fick priser. Vi begav oss senare till lill-lappträsket och solade, men även sänkte skotrarna i flövatten. Emelie körde fast en fjärde gång. Även berndt, per, pappa och sören körde fast. Men vi "prinsessorpåärten" satt på renskinnen och skrattade åt alla. Sören firade sin 53 födelsedag och vi åt godmiddag på kvällen. Det blev även påskäggsletande och skratt. Clas var trött och somnade, vi andra hade myror i brallan och dansade och spelade i filmer och skrattade. Vi hade med andra ord sjukt roligt. Kunde jag ladda upp filmer skulle jag inte tveka.

    

Söndagmorgon var en otroligt pigg morgon. Vickan spelade luftgitarr och sören dansade. Vi kom ut otroligt tidigt. Allt verkade bra så långt, tills vi kom ut på Vitsjön. Det flög något ur Emelies skoter, remmen hade gått. Det var bara för sören att åka hem igen och hämta den andra remmen. När det var klart bar det av mot Stor-lappträsket. Där satt vi mest på renskinnen och solade. Sen brottades vi, tjejerna mot två killar. Killarna vann. Sen körde vi till trappåkojjan och mer fastkörningar ägde rum. Mot slutet blev vi tjejer massa toanödiga så vi åkte hem. Men Emelie som trodde att hon körde rätt, körde helt fel och jnär vi skulle vända igen, körde vi fast. Så det blev lite längre än väntat. Föret hade blivit otroligt dåligt under dagen, så vi beslutade att stanna hemma. Vi grävde fram eldstaden och fixade för att kunna grilla på kvällen. sen for vi ut och sprang och käkade middag, klockan nio som alla andra dagar. Grillning och dykning i snön ägde rum. Sängen kom mycket mycket sent.

   

Sista dagen var bra. Isen höll på att smälta på riktigt, den smällde och knakade. Riktigt läskigt. Clas körde fast några gånger, vi solade och ville inte hem. Städade ut skolan och åkte hem vid halv åtta. Det har varit en sjukt rolig resa, kantad av fastkörningar och sol. Detta måste göras om!

 

Hoppas ni också haft en bra påsk :)


Jag behöver lugnet

Ursh vad jag har mycket att göra just nu. Tiden går för tillfället allt för fort, känns inte som att jag hinner med något. Jag sitter och rabblar närigsliv i förändring och det är såååå roligt (läs: dööööötråkigt). Var hel slut i huvudet igår, så istället för att göra det jag måste (plugga) så somnade jag och sov en och en halv timma, känns inte sådär jättebra dagen innan prov, men jag hade hjärtklappning, tung skalle och ond mage..... Nu känner jag att jag borde ha pluggat mer. När geografikursen är över ska jag F I R A och kanske sno boken för att bränna upp den, sen slipper vi även Magnus nästa år, det är helt himla UNDERBART.

Nåja, efter imorgon är det nästan frid och fröjd för min del. Efter provet sticker jag från staden och är borta till på måndag. ska bli otroligt skönt att komma ut till skogen och slappna av. Jag älskar det tysta där uppe, skogen och bara lugnet. Tack för att det finns. Annars händer inte mycket, utan det är efter lovet allt händer. då kommer jag få plugga skallen av mig, även under lovet. Jag skulle kunna göra något riktigt dumt med alla lärare, men jag väljer att avstå....det är ju trots allt de som sätter de där äckliga betygen.

Nu vare dags för läxan igen.
Ha en bra påsk :)

en kort uppdatering

Hemma igen från Kiruna. Har inte tid att skriva, måste plugga. Tänkte bara säga att helgen innehållit massa träningar, två matcher, sverige-norge, tävligar mot norge i allt, skratt, loppciruks och lite mer. Tänkte ta lite mer någon annan dag, när jag har mer tid.
Jag kom även med i All Star Team och snacka om att jag blev en förvånad tjej. haha.

Nu ska jag plugga vidare och sen packa upp


Livet är inte lätt - inte lugnt heller.

För tillfället är min puls väldigt hög. Jag ska hinna med allt, speciellt det jag vet att jag inte kommer hinna med idag. Har varit och skjutsat pappa till jobbet, syster till grans, handlat, börjat packa väskan, pluggat en miljon saker, ätit och pluggat igen. Dessutom hade jag velat se Piteå göra allsvensk debut och se HV71 (förhoppningsvis)vinna över färjestad. Inget av detta kommer jag hinna. För här sitter jag med en historia inlämning som ska in nästa fredag, men som jag aldrig kommer hinna nästa vecka. Dessutom var det tänkt att jag nu ska packa lite mer (finkläderna), städa undan lite, förska få bort min huvudvärk och sen hämta min syster igen. Ibland är det jobbigt att leva.
Jani, livet är inte lätt, inte heller lugnt.

Men imorgon åker jag bort och det ska bli skönt. Vissa läxböcker kommer dock hänga med, vilket jag inte älskar. Tror inte heller att jag kommer få det speciellt lugnt heller. Nåja, visst ska det bli roligt att spela i de svenska färgerna.

Idag är det även TIO hela år sen min mormor gick bort. Faktiskt brukar jag tänka på henne ibland, det har blivit allt oftare nu på senare tid. Jag vet egentligen inte varför. Det sägs ju att tiden läker alla sår, kanske kommer detta läka nångång, förhoppningsvis. Min mormor var en mur mot världen och den har varit riktigt svår att bygga upp igen. Jag är på mycket god väg.

Nu ska jag ta mitt klagande och åka och hämta systeryster. Ha det så bra här hemma!

/Elina