Skoter, skratt och underbart väder

Efter en helt underbart solig helg i Gråträsk är det nu dags att ännu en gång uppdatera denna gamla blogg.
Påsklovet kunde liksom inte börja bättre än en massa skoterturer.

I onsdags packade jag ner en liten del av mitt liv i en ganska stor väska, för att senare på torsdag morgon dra vidare mot nya äventyr, som denna gång stavades Gråträsk. Visst var det lite jobbigt, med en massa träning innan, hårdträning för att täcka upp för en hel helg, men det var underbart efteråt. haha.

På torsdag drog vi oss mot gråträsk. Blev stoppade av polisen på vägen upp och denna polis kände igen mig från handbollen. Lite smått roligt faktiskt. Väl framme packade vi in grejerna i skolan och sen var det så klart dags för oss att dra ut på den första skoterturen och så klart klagade alla på min lite smått söliga skoterkörning, men det skulle bli bättre. När vi kört ett tag och utforskat stället drog vi oss hemåt för att käka vår första middag i skolan och sen var det bastu och säng som gällde.

Fredag morgon snöade det, grymt mycket dessutom. Så vi tog oss en liten sovmorron och vaknade halv tio, sen klockan tio satte vi oss på skotrarna och drog ut mot stora lappträsket. Snöigt värre, men när man är borta så kan man ju inte sitta inne hela dagen. Men solen tittade fram då och då, så det gick bra. Senare på kvällen drog vi oss hemåt, vilade, åt middag och tro det eller ej, men vi bastade även denna kväll. haha.

Påskafton, alltså lördag, bjöd på mycket vackert väder. Så med solen i ögonen tog vi oss upp på ett kalhygge med vacker utsikt och helt underbara puklbackar. Det kunde liksom inte bli bättre. Denna dagen hade vi även fått tillökning av tre till i vårt lilla gäng. Adam, Patrik och Erik från arvidsjaur kom och hälsade på oss. Vi körde grymt mycket skoter. Jag fick åka med Patrik och burka. Hur roligt som helst alltså, men jag måste medge att jag mest låg under snön. Flög av några gånger faktiskt, men ooh, nog var det allt roligt ;D Dagen var grymt rolig, har nog aldrig varit så blöt av all snö förr nångång, men ooh,, så kul :D
När vi senare kom hem somnade vi och som grymt länge. Det tar på att vara ute hela dagar. Sen gick vi INTE för att basta, utan för att duscha av oss lite och senare göra oss lite vackra inför påskaftons lite finare middag minsann. Vi fick måla fina ägg, äta, se film, leta påskägg och äta efterrätt. Senare for jag, cilla, clas, tove och emelie till arvidsjaur för att gå på lappis. Helt okej var det, men man kan ju fråga hur det var för lilleme, kanske grymt bra....eller? ;) hehe. sen när vi åkte hem klockan två körde vi lite vilse och vi var tillbaka i skolan kring 03.10 och då var det verkligen dirr i säng.

Söndag morron var tung, riktigt tung. Med endast fem timmars sömn i kroppen skulle vi upp för att dra oss ut och åka skoter. Jag kan då berätta att jag var trött och hemsk när vi for. Eme fick köra skotern, för jag skulle allvarligt ha somnat om jag gjorde det. Men jag piggnade till och även denna dagen var det sol. vi åkte bobb och körde massa skoter. Jag lärde mig även burka, patrik lovade mig att han kunde lära mig det på fem min, det tog kanske tre eller nåt. ååh, nog måste alla erkänna att jag är duktig eller nåt sånt? haha. Bastun väntade även denna kvällen och när vi senare skulle sova fick eme för sig att hon skulle berätta påhittade spökhistorier men lyckades skrämma upp sig själv mer än vad hon lyckades med oss, så jag vet inte riktigt om det blev så lyckat som hon hade tänkt. Hon var i alla fall efter ett tag äntligen tyst och jag kunde lätt somna igen.

Måndag morron betydde städ morron. Uh, inte alls någon favorit, men det måste göras. Vi städade ut skolan och drog oss sen ut i solen för att göra ett sista ryck till att förbättra brännan lite. Vi åkte till Pjiesker och hade det mysigt. Fiskelyckan varade inte allt för länge, men lite fisk blev det allt. Skoter kördes även mycket denna dagen. fick även ett nytt smeknamn, lorre. Varför jag fick det behöver vi inte alls prata om.
När vi sen kom till skolan igen hade jag faktiskt lyckats förbättra brännan. Var RÖD som ett stoppljus när jag kollade mig i spegeln, vilket var bra. Vilket betydde FÄRG ;D jäjj.
sen bar det hemåt, tråkigt. Men det måste ju också göras.

En helt underbar helg med sol och skoter. Går nog inte få det mycket bättre.
Tack

Nu ser jag framemot de sista dagarna på påsklovet och sen börjar åtta hemska veckor med skola, UTAN uppehåll. avlid.

God natt

En liten del av mig är nu packat i en ganska stor väska

En liten, liten del av mitt liv när nu nerpackat i en ganska stor väska. Jag är nästan klar för avfärd imorron när jag vaknar, endast små detaljer saknas som bara kan fixas imorron när jag använt sakerna klart.
Jag har en liten känsla av att det kommer råda fullt kaos i vår lilla lya imorron innan avfärd. Det brukar oftast bli så och då håller jag mig för det mesta utanför, det känns bäst så, då finns det inte någon som kan skylla på mig.
Nä, jag hoppas avskedet av vårt lilla hus går bra imorron, för vi ska ju trots allt vara borta ända tills på måndag.

Idag serverades det fika i glasentrén. Det var skolans nygenerations grupp som hade fixat det. Till viss del tillhör jag också den gruppen, de dagar jag har tid, vilket inte alls är ofta. Skolan tar upp den största delen av mitt liv och så kommer det nog oftast vara. Uppskatat var då fikat i alla fall och jag lovar att jag ska ta tag i det där med NG gruppen så snart jag får tid. Kanske har vi mindre prov efter lovet?

Idag fick jag också veta resultatet på min utredandeuppsats vi skrev förra veckan. Det gick grymt bra och jag har nog aldrig i hela mitt liv varit så nöjd över ett MVG som jag blev idag. MVG på nästa prov och MVG spikat i betyget....eller? Ah, jag hoppas på det. Ska plugga häcken av mig, det lovar jag. Ingen ska bli besviken, inte minst jag själv.

Nää, klockan börjar faktiskt bli lite mycket för lilla mig som ska upp äckligt tidigt imorron. Boken som jag ska slösa min tid på den närmaste tiden heter "räcker det om jag älskar dig?" och är grymt himla bra. Jag kan liksom inte sluta läsa den och det är ett himla mirakel att jag tog mig till träningen idag, istället för att läsa boken. Och ja, på tal om träningen. Hjälp vilken träningsvärk jag kommer lida av de närmaste dagarna. Kommer jag komma mig ur sängen imorron? Hmm, det återstår att se, men ont, det kommer jag i alla fall ha, vilket jag för tillfället är otroligt lycklig över.

Har grymt många saker att se framemot den närmaste tiden och jag bara njuter av det. Blir det liksom bättre än att bara gå och längta och vänta på något som man bara kunnat drömma om tidigare? Mjaa, jag skulle inte tro det. Men jag kan då hälsa här ifrån Böle att Elina RÅKAS visst vara lite lycklig för tillfället.
TACK för det.

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorron.
God natt och ha en bra helg!

LOV

Idag fick vi lov, snacka om underbart alltså. Jag behöver verkligen några timmar extra sömn nu nästa vecka. För i helgen lär det ju inte bli speciellt mycket av det som behövs mest av allt. Men sånt får man ta, för jag ser framemot en bra helg - Hoppas jag.

Jaa, som sagt drar vi och tre familjer till upp till gråträsk och har tänkt vara där under påsk. Från början kändes det inte alls roligt, men nu när både Emelie, Tove och Cilla ska med känns det bäst.
Syrran springer omkring i huset och skriker för att jag taigt MIN väska och packat i, den hon hade planerat att använda. Men SYND för henne att jag tog den först ; ) mohaha.

Nää, nu ska jag och träna sista gången innan vi drar.
Ha ett bra liv.
Vi ses ;D

K L A N T

Det känns som att jag är den mest klantiga människan i hela världen. När något för en gångsskull vänder till det bättre är det precis som att det inte får vara bra och jag klantar mig igen.
Klart som tusan att det ska vara jätte halkigt om dagarna nu, enbart för att jag ska kunna göra mig illa igen, gång på gång så att jag inte ska kunna spela fotboll. Blir jag nå irriterad......eller?
I helgen svullnade min fot ner (det tog två hemska veckor) och det var frid och fröjd. Det höll verkligen på att gå om och fotbollen kändes endast en vecka bort, eftersom att det är först då som jag får börja träna igen, då de tror att sprickan läkt. MEN så idag är det så klart SUPER halkigt ute och jag slår upp foten igen. Den är nu lika stor som den var från början och jag kan inte längre ta på mig mina skor.
Jag har som tur, om man säger så. Ibland hatar jag att vara jag, men nu för det mesta tycker jag om det :D
Men jag har som tänkt på en sak, skulle jag inte vara så här klantig skulle det ju inte vara jag. Eller hur? ;P

Aja, får se till att sluta klanta mig och bli frisk. Hade tänkt fara till steppan och träna rehab idag. MEN fick inte för kära far eftersom att jag led av feber igår och så. BAJSA på det liksom. Men imorron ska jag orka mig till gymmet. Men innan det ska jag köra och sen till polisen, ska nämligen skaffa pass till våran resa som kommer närmare och närmare. hihi^^.

Helgen har varit helt underbar.
TACK :D

Nää, dags för lite läxa.
Ha ett bra liv.

Bläääää

FYYY, nog hatar jag denna dagen nog. Joo, visst gör jag det. Fast egentligen har jag ingen anledning till att göra det, allt går bara helt fel. Jag längtar faktiskt till imorron.
Min äckliga syster gnäller, pappa tjatar, mamma är trött och jag är äckligt sur, trött, less och allmänt depp just nu.
Hoppas och tror på förbättring imorron. Ska till sjukgymnasten imorron, inte alls roligt. Hoppas på att hon kommer med ett roligt besked.

Ååh, snälla gör mig glad. det skulle behövas.
Funderar seriöst på att sova nu och klockan är bara halv nio.
Näpp, det är Grey´s om en halv timma <3
Sen SÄNG.

Hejs

Det här är slutet på resan och början på en ny

Jag har kommit på mig själv, jag har äntligen, ÄNTLIGEN slutat tänka och jag är bara så lycklig över det.

Okej, bara en sista tanke.
Ibland önskar jag att det aldrig hade hänt, allt skulle ha varit så mycket enklare då. Om jag bara hade hållt mig i styr och lyssat på rösten inom mig som sa NEJ. Men samtidigt var det som att jag, själv Elina, sa JA. Men ändå, varför lyssnade jag inte på rösten, fast hade jag gjort det skulle jag nog ha ångrat mig.
Så egentligen var det nog bra att jag gjorde som jag gjorde, annars skulle jag nog som sagt ångrat mig.

Aja, livet leker som vanligt. Fast i morse skulle jag helst sjunkigt genom jorden. Vi hade INGET vatten i morse och därför kunde jag inte heller duscha. UH, så hemskt äckligt det var alltså. Ja trodde att jag skulle dö liksom. haha.

NU ska jag plugga, har prov imorron ;S

Hejs

Jag undrar om jag nånsin ska nyktra till med dig ;)

Födelsedagar, tankar och ren lycka ;D

Idag fyller hanna år, grattis till henne :)

Sitter och fyller ut livet just nu lite grann. Lyssnar på Lasse, det var ett tag sen och jag har nästan glömt hur fruktansvärt bra han är. Jag vill verkligen inte att denna helg ska gå mot sitt slut, då den har varit en av de bästa helgerna på länge. Det är precis såna här små ovanligheter som gör livet värt att leva. Så när livet är lite sämre än vad det brukar vara, kan man tänka tillbaka på dessa tillfällen och inse att livet verkligen är värt att leva.

I fredags fyllde sanna år och det firades med ett besök på pentan. Det var sannas och emmas första gång och den blev mycket lyckad, i alla fall för min och emmas del. Men jag hoppas dock för allt i världen att sanna också hade lite roligt. Dock blev jag av med 260 kronor, men den ilskan försvann ganska så fort om jag ska vara ärlig ;P
Nej, en mycket lyckad kväll blev det, om man bortser från dom försvunna pengarna.

Lördagen började ändå ganska tidigt, klockan tio. Var planerat att jag och sandra skulle och se när emli spelade innebandy, men sandra orkade inte så hon stannade hos thom och jag gjorde lite läxa. Sen kom hon till mig, skrev på sannas underbart vackra vattenflaskor hon skulle få av oss i present och sen gick vi ut för att ta lite kort till hennes skolarbete. Vet inte riktigt om dom blev så lyckade, det får sandra avgöra. Men jag hade dock lite roligt. Sen åkte vi till sandra för att göra oss söta inför kvällen, sandra lyckades mycket bra. Och enligt många lyckades hon visst med mig också, haha ;P Men det är ju roligt att folk tycker det :) På kvällen var det agnetas och sannas 18års fest. Det var lite tråkigt i början, men jag lyckades göra det roligt för mig själv i alla fall : )

Idag var det handboll på schemat. Mycke handboll till och med. MItt kära lillpite hade match mot Umeå klockan ett och då satt jag där bänkad för att se när vi skulle utklassa umeå. MEN vad hände? Umeå ledde några gånger med två mål och det var väl inte riktigt planerat, eller? Nääe, dock lyckades vi dra ifrån där mot slutet och vinna med tio bollar, vilket var mycket bra :) Sen var det att snabba sig hem för att kolla handboll i norrfjärden, som också mötte umeå, mycket trevligt om jag får säga det själv ;) Tack till sara som följde :P haha.
Nu sitter jag här och tänker tillbaka på den underbara helgen som varit, varför kan dom inte vara lite längre? Då skulle allt perfekt. Pricken över i:et liksom ;)

Du är resan som jag velat ska ta fart
Du är gåtan som jag aldrig löser klart
Du är början på nåt nytt och nånting underbart
för mig, för mig, för mig

När hösten kommer och tiden gått för fort
När allt känns på rutin och redan gjort
Ska jag samla mina krafter och göra nånting stort
för dig, för dig, för dig

Nu ska jag gå upp till min säng, läsa och drömma lite.
Så väck mig inte är du snäll, jag är mitt uppe i en underbar dröm.

Ha det underbart.
För det tror jag att jag har.

Handboll

Jag är ledsen, men egentligen är jag underbart glad. Mest glad tror jag.
Mest ledsen för handbollen. Handboll.....det var ju mitt liv för bara några månader sen. Men nu när jag inte får spela längre, då blir jag bara så ledsen. jag vill och vill och vill så mycket spela handboll. 
Handboll är bättre än bäst och jag ska tillbaka, kanske inte detta år. Men nästa. Bättre än nånsin <3 
Är glad iaf att Pilla tränar med mig, annars skulle jag inte palla rehab.

Nu ska jag nog göra nåt.
Vad vet jag inte. Plugga kanske?

Ha ett bra liv.


Kan jag få gräva ner mig?

Jag borde sova nu, men kommer inte kunna. Är super trött, men en älskad människa har förstört min sömnro om man säger så.
Tårarna bara sprutar, varför är jag så kass? Är jag verkligen så hemskt dålig som han säger? Jag måste vara det, eftersom att dom vuxna alltid har rätt.
Men jag orkar fasen inge mer. Ska jag gräva ner mig eller, jaa jag börjar verkligen fundera på om det är det rätta. Just nu känns det som de. För att bli kallad för den dummaste jäveln i världen av någon som man innerstinne älskar, gör verkligen hur ont som helst. Och inte nog med det, det är inte bara en gång jag får höra dom äckliga orden, det är flera gånger per dag jag får höra dom. Så därför borde det vara sant också, för vuxna ljuger väl aldrig?

Nä, jag orkar inte tänka längre, borde sova, men kan inte. Hjärnan kan liksom inte slappna av.
Kan jag inte bara få lägga mig ner och vila några år, bara några i alla fall?

Ha det bra ni som får!
Hejs

Är det inte underbart?

Så har man blivit blondin förklarad av sin mor och far idag och jag hurrar....eller så inte. Pappa bara skrattar åt mig och mamma ger mig blicken som visar hur blåst jag är. Men och?! Fast om jag tänker efter så var jag nog ganska blåst idag när pappa berättade en sak som verkligen inte är nåt som är sant. men aja, sprolla. Jag är blond och det har jag min kära sandra att skylla på. Det är hon som fått mig att vara så lättlurad, jag är för mycket med henne. Men vet du, jag bryr mig faktiskt inte. För sandra är min bästsandris och är att bli blondinförklarad den enda uppoffringen jag måste göra för att få vara med henne, då tar jag den risken ;)

Just nu sitter jag och lyssnar på bästa Magnus Uggla, är otroligt taggad för helgen. Hoppas på en grym helg då både Hanna och Sanna fyller 18 bast. Känns helt klart super att någon mer än mig och cilla blir 18, börjar bli lite tråkigt att bara vara två om jag ska vara ärlig :P hehe. Det tycker nog cilla också.
Mitt humör är klart på topp idag och jag hoppas på att det fortsätter. Är inte livet underbart så säg?!

På fredag fyller Sanna år och det ska vi fira med att gå ut, GRYMT vad roligt ;D
På Lördag är det fest för sanna och agneta, weeei. Snacka om att jag längtar alltså. Är grymt taggad idag.
På söndag fyller Hanna år, ååh så roligt :D
GRATTIS till er båda liksom ;)

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka och det är svårt.
Men livet är bra idag och det är jag glad för.
Min syster fyller år på torsdag och jag har äntligen funnit en present till henne ; )
Även till sanna har jag köpt present, eller jag och sandra har gjort det ;D

För att förstöra lite så måste jag berätta att ledbanden i andra foten mest troligt är pajj nu. NU är det bara att börja om från början igen. Jag vet vad jag har framför mig, fem månader TILL med rehab. Jippi, jag jublar..........INTE.
Imorron är det derbydags igen och även detta äckliga derby missar jag. Weei, jag är verkligen gjord för handboll, eller så inte. Aja, bara bita ihop och komma igen nästa år.

Nu ska jag sova och sen vakna imorron :P
Hade fint :D


Lov, underbara lov

Jag borde egentligen vara ledsen, men jag kan inte vara det. Kanske är det bra, kanske är det dåligt, vem vet? Men jag anser att det är bra, för då kan jag liksom gå vidare utan bekymmer och det känns underbart :D



Lovet börjar verkligen lida mot sitt bittra slut. En dag kvar och sen är det tillbaka i skolbänken som gäller. Känns väl lite segt om jag ska säga det själv, men det är väl bara inse att jag nångång kommer behöva gå tillbaka dit.
Jag trodde faktiskt inte att lovet skulle bli bra, men det blev det ändå.
Gråträsk förra helgen var helt underbart. Skoter är lika med frihet som är lika med lycka som är lika med underbart :D haha. Näe, längtar till påsklovet då jag blir där en vecka. Weei ;D
Sen måndag tog jag det lungt, låg hemma och läste lite, tränade och gjorde allmänt slappa saker bara.
Tisdag for jag in till stan med sandra, emma och pillis, träffade sanna också. Filosoferade lite och hittade en ny klänning, det var mycket trevligt :D På kvällen såg jag film med tove och några till ;)
äh, orkar inte skriva mer om lovet, hade mycket trevligt hela veckan :) haha.

Igår däremot, var vi och spelade volleyboll. Det var grymt roligt till en början och sen, ja sen vart det inte så roligt längre. Klantade mig lite och gjorde illa benet. det är stort som en ballong typ. Jaa, det finns ingen som mig skulle jag tro. Men aja, jag hade roligt i alla fall. haha ;P
Sen på kvällen var det fest, jag och Linnéa satt typ inne på ett rum och spelade tvspel hela kvällen, men det var ju trots allt beroendeframkallande ;) haha.,

Idag blir det kolla på storfors träning skulle jag tro och sen ska jag kolla film ;)

Ha ett bra liv.
Hejs!