Stand Up For The Champions?

Jag vet inte, det kanske bara är jag som är sådär extremt töntig och känslig, men jag blir superbölig när jag tänker på handbollen. Eller inte när jag tänker på den, utan när jag ser filmer från Göteborg, norden cup, SM och allt sånt. När jag tänker på vad jag varit med om och vad jag kunnat varit med om, ifall att jag inte gett upp. Alla som bara tittar på och inte varit med, kan nog förstå det. De tycker nog att jag är extrem, men det är jag och så är det. Handboll har varit och är fortfarande en stor del av mitt liv. Jag flyttade därför att det var mitt liv och sen när jag flyttade från livet, så tog livet en mycket stor vänidning. Jag hade en gång en dröm om att bli något mycket stort inom handbollen. Jag lyckades inte och kommer nog inte göra det heller, det gör mig också sådär ledsen.

Ibland förstår jag inte mig på mig själv när det gäller flytten hem. Jag förstår inte riktigt varför jag valde att flytta från det jag drömt om hela livet, kanske hade jag bara en extremt dålig period när jag tvingades flytta hem?! Jaa, vad vet jag. Tillslut kanske det hade blivit bättre.
EM-guld, NM-guld och SM-guld... Kunde det ha blivit något större? Kanske...kanske inte?! Jag hade inte mitt bästa år i Göteborg, men om jag hade gett det lite tid kanske det kunde ha blivit något. Vad vet jag..
Men känslan av att vinna en match till låten Stand Up For The Champions är verkligen obeskrivbar. SM-guldet i Eskilstuna. Känslan av att vakna upp i bussen en mycket sen söndag kväll till låten We´re all the winners var riktigt mäktig. Jag vill uppleva detta om och om igen. Men jag misslyckades.

SM-guld 2007


På torsdag åker jag upp till Kiruna för att spela i de svenska kläderna, mot Norge... Det är i alla fall något. MEN visst svider det ibland att inse att man misslyckats med det som varit en enorm dröm.


våren som kom av sig

På något vänster kom våren av sig. Vägarna som hade börjat bli asfaltiga, har nu blivit vita igen och det går sparka. Jag hade nästan tagit fram cykeln för att börja cykla. Förhoppningsvis kommer våren tillbaka inom en snar framtid. Nu ska jag i alla fall kolla på utlandsresor, förhoppningsvis kommer mina vårkänslor tillbaka.

Började 8.10 idag och slutade 10.10. Stor idé att åka till skolan. Nåja, hade i alla fall idrott så det gav ju lite i alla fall. har spenderat helgen i Gråträsk och kört skoter en hel del. känns riktigt skönt att ha fått kommit bort ett tag. Nu längtar jag riktigt mycket till påsklovet, sen kan snön få försvinna från mitt liv.

Dags för matlagning och sen plugg.
Ha en bra dag :)

Våren har kommit

Var ute och rörde på mig idag innan skolan. Mitt uppe i mina tankar kom jag på att tänka på att det verkligen börjar bli vår nu. Vädret kan svänga på en sekund, vägen har börjat tina fram och solen har lyst nästan varje dag nu i två veckor. Är inte det underbart?! Som jag skrev för ungefär två år sen (tiden i göteborg) så blir allt så mycket vackrare på våren. Samma som med vägen så börjar även människorna tina fram. Vi kommer liksom ut, istället för att sitta inne. Dessutom tycker jag att allt blir så mycket vackrare om våren, även om man tittar lite närmare så ser hon/han precis likadan ut som innan våren kom. Jag vet inte, det är något speciellt med våren som jag gillar mycket skarpt.


Idag har jag även hållit till på SMASK, många skratt hann det faktiskt bli. Även fast jag tyckte att det var ganska så mycket bättre förra året. liksom alla sjöng som mycket bättre då. Men jag tycker ändå att det var bra. Sen blev det fika på nodo, även fast inte jag fikade speciellt mycket. Köpte även godis när vi skulle hem, dock gav jag allt till min syster och pappa precis. Jag fick sjukt dåligt samvete och klarade inte av att äta upp det. Jag ska ju faktiskt utomlands snart och då måste man ju visa sig i bikini. HEMSKT!!

Imorgon blir det mest troligt Gråträsk, om inte min mor vill annat.

Mamma kommer från Frankrike vilken sekund som helst. Sen ska jag sova.

God natt!

Mitt liv är inte intressant

Jag undrar ifall att mitt tidigare inlägg kommer hamna här under, i så fall kan ni läsa det om ni har lust. Det blev säkert nå tjorv när jag laddade upp det igår, det har i alla fall inte kommit.

Nåja, tiden bara springer iväg och snart är det påsklov, ska bli riktigt skönt. Har matteprov imorron, hoppas innerligt att det ska gå bra, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till. Har även besökt tennishallen för första gången idag och det är helt sinnessjukt hur tråkigt det är med racketsporter. Jag skulle HELST slippa.
Igår var det KRIK i vanlig ordning och det är alltid lika trevligt att sporta sådär innan sovdags. Annars händer inte mycket i mitt liv. Det är inte speciellt intressant.

Och om en vecka drar jag upp mot Kiruna.

Samme+pitegospel=ROLIGT

Igår var jag på en otroligt bra konsert. Samuel Ljungblahd tillsammans med PiteGospel slår allt och lite till. Det var extremt bra och ett superduperbra slut på en lugn helg. Jag tycker synd om alla som missade det, bättre lycka nästa gång eller nåt sånt. Detta kommer jag leva på ett bra tag. Vill bara höra mer och mer och mer. Och dansa mer och mer och mer. Tack för den kvällen.

Skoter och sol ;)

Efter en otroligt härlig dag ute med skotern har jag nu landat hemma. Familjen och hedqvists var ute och körde lite, stannade till vid ett sandtag, solade, lekte och grillade. Var egentligen meningen att jag skulle göra premiär för i år med fotbollen idag, men jag fastnade i skogen.
På samma ställe som när vi var små var vi på idag, men det hade vuxit igen lite. Så vi fick hitta oss någon annanstans att åka nerför, för självklart måste man det. Jag älskar liksom att leka som när jag var liten, tråkigt bara att det inte blir så ofta nu längre. Men snart är det påsk och då ska vi köra skoter och leka i sex hela dagar och det längtar jag sjukt mycket till.

   
   

Nu snart ska jag på kåren och se Samuel Ljungblad tillsammans med Pite Gospel. Ska inte alls bli dumt ;P

Inte en vanlig lördag

Det har varit den skönaste och lugnaste helgen på riktigt länge för min del. Igår besökte jag hannas hus på kalas och åt riktigt gott.
Idag har jag mest strosat runt på stan, sett världens bästa konsert med gamla sjulnäs elever (bland annat världens bästa Josse och Sanna) och sen skjutsat sandra på fest. Sen har jag mest bara sett teve med familjen. Det var riktigt längesen jag inte gjorde något, utan bra satt hemma med familjen. Men idag bara orkar jag inte göra nåt, vet inte varför, men orken har som försvunnit från min kropp. Jag hoppas på att få tillbaka den snarast, för jag saknar den.

Nu är jag redo för att gå mot sängen och klockan är enbart 23.00 på en LÖRDAG!! Nåja, först ska jag kika film med systra mi, det blir faktiskt Eva&Adam och sen blir det verkligen ett besök i sängen för min del..


Hoppas kvällen varit bra.
God Natt

Live your life and have crazy fun while doing it!

Jag gör ett nytt försök - denna gång ska det banne mig funka.
Live your life and have crazy fun while doing it!
Sista seriematchen för i år ikväll. Hortlaxsporthall 19.30.

Ett sjukhusbesök

Nu är jag less allt som heter bukspottkörtel, blindtarm, amylas och femtiotal.. Imorgon har jag prov i människokroppen och idag har jag knappt öppnat boken. Känner mig klar på detta område och då kan jag inte plugga mer, det är knäppt, men det går inte. Så jag har i princip låtit böckerna ligga idag och enbart slappat. Har dock rabblat upp allt om kolhydrater, proteiner, fetter och bukspottkörtel samtidigt som jag gjort något annat.
Just nu vet jag att maten går från munhålan, genom strupen, in i magsäcken, genom tolvfingertarmen, genom tunntarmen och sen ut igen - Ungefär så fast lite mer. Visst är jag duktig?!
på fredag ska jag in med ett arbete, känner mig inte klar. Men jag har ingen ork. Jag tar NK-provet först och sen historia. Jag vet att jag kommer hinna klart.
Idag har jag även hunnit med ett sjukhusbesök - som moraliskt stöd denna gång. Sandra fick akut (nästan) gå till Ögonmottagningen på sjukhuset för att pilla ut en grej på ögat. Känns som att det var målarfärg. Jag fick hänga på, för Sandra var rädd - jag var van. I varje fall så fick jag först läsa Landet Runt och sen Nalle Puh för henne, annars skulle hon inte ha stått ut. Vilken vän jag är. haha. Sen fick jag följa med henne in i rummet, för där var det en läskig gubbe som helt plötsligt bara bedövade hennes ögon så hon blev blind och såg drogad ut. Han pillade sen bort saken och så var det klart. Sandra var riktigt duktig och borde ha fått ett gossidjur som min Herbert.
Sen gick vi hem till henne och gjorde ingenting.

Nu ska jag spela volleyboll

Det är värre att undra

Att det börjar vara vår märks. Det är varmt ute, sol och blött. Precis som det är varje vår, och då blir man sådär pirrig i kroppen...man vill liksom bara springa ut. Har suttit på skotern, grillat hamburgare och varit ute hela dagen - det är underbart.

Spelade match igår. Gick bättre än på riktigt länge, ändå fanns inte riktigt glöden där. Hoppas den riktiga kommer tillbaka till på onsdag - sista matchen för i år. Men det var roligt att det börjat gå bra igen. Blev ganska mördbultad, massa blåmärken och onda ben. Men det är de värt.

Nu var det tänkt att jag skulle plugga, går inte speciellt bra. Har väntat på josse också sen klockan två, hon har inte dykt upp ännu. Får väl se hur det blir. Sitter mest och funderar ganska mycket nu. Både för och emot.. Det är jobbigt.
Hoppas ni haft en bra dag..

Det gör ont att veta - ondare att undra.

Kyrkan

Det slog mig igår när jag var hos farmor; tänk att ett och samma ställe kan dela så mycket sorg, men samtidigt så mycket glädje. Jag pratar så klart om kyrkan. Farmor hade fått en inbjudan till ett dop i Piteå Statskyrka. Samma kyrka som jag för precis ett halvår innan detta dop, satt och grät mig slut på tårar, därför att fina Hanna gått bort. Tänk att man på ett och samma ställe kan dela så mycket av livets kontraster.
Jag tycker att krykan är ett mycket bra och mycket fint ställe att vara på.

Snart ska jag på kalas, så jag borde gå och göra mig lite vackrare ;P

You're everything I need and more

Igår började jag längta sjukt mycket efter trasiga knän, grön gräsmatta, konstig bränna och blodsmaken i munnen. Jo, jag pratar så klart om fotbollen. Jag vet inte riktigt vad som fick mig att längta efter något som jag egentligen bara gör för att hålla igång om sommrarna när handbollen vilar, något som jag egentligen hatar. Fast i och för sig kan jag inte hata det så mycket, med tanke på att jag fortfarande längtar efter det. Kanske är det tjusningen i att träna där ute på planen, trots 40 plus grader eller kanske störtregn och åska. Kanske är det att jaga den där bollen, göra allting för att få tag i den, som gör mig så insiperad av att fortsätta med något som jag gjort hela livet. Eller är det kanske just därför jag inte vill sluta med en sport, enbart för att jag hållt på med den så länge jag kan minnas. Kanske var jag fem år när jag började spela, idag är jag 19 och fortfarande aktiv.

Igår efter att jag börjat längta så sjukt mycket, fick jag till min stora fasa veta att jag måste sluta med fotbollen. Jag har dock inte bestämt mig ännu hur jag tänker göra, men jag vill verkligen INTE. Om två veckor är det tänkt att jag ska börja träna igen, då är handbollen slut. Två veckor senare börjar handbollen om igen, med försäsongen. Och med tanke på att vi kommer satsta så mycket med handbollen i år så måste jag sluta. Men vill jag verkligen det? Är jag beredd på det? När man längtar  så mycket som jag gör och verkligen vill spela, ser jag ingen anledning till att man måste sluta. Men så är det i alla fall och jag gruvar mig. Jag vill inte sluta - för jag saknar fotbollen redan, fast jag fortfarande är aktiv.

En fråga återstår ju - hur ska jag göra?!

Kära fotboll

Det märks att skolan har börjat igen

Det är helt sinnessjukt, skolan började om igen idag för min del och jag möttes av en hel drös läxor och rester från det att jag varit sjuk. Nog är det underbart med lov alltid. Jag tror inte att man inser hur skönt man har det den tiden man är ledig, i alla fall inte jag. Jag har liksom gått omkring hemma och inte haft så mycket att göra, åkt skidor och tränat för det mesta. Inte ens tänkt en endaste liten tanke på skolan, men så kommer det direkt sen också. Jag har sjukt mycket ångest och vet, alldeles för väl, att jag inte kommer kunna sova i natt. Mina tankar kommer gå till alla läxor som ligger och gror inom mig. Får man somna tills det kommer bättre tider? I så fall skulle jag mer än gärna göra det.

Annars händer inte mycket i mitt liv, försöker hinna med läxa, träningar och att helt enkelt leva. Det går inte så bra. Det blir mest läxor och träning, leva får komma i andra hand. Kom hem från Göteborg i morse, åkte på skola för att kunna plugga lite och sen ha individuellt, idrott och hälsa B. Bytte ju igår, förhoppningsvis blir det roligare än det förra.

Nä, nu ska jag ta och fortsätta med Samhälls och Historia, det är väl det jag hinner ikväll. Sen blir det nog att läsa min älskade bok, Flickan som lekte med elden, sjukt bra. Läs den!!!

God natt, eller ska man kanske säga, God plugg natt?!



Snart hemma igen

Imorgon åker jag hem från Göteborg. Det är med blandade känslor jag åker härifrån. Samtidigt som jag ångrar allt, så gör jag inte det. Samtidigt som jag vill spola tillbaka tiden, så vill jag inte det.

Det har i alla fall varit mycket trevligt att vara här. Vi har mest bara umgåtts och lite sånt. Idag såg vi Stieg Larssons film och den var så sjukt bra. På tisdag börjar jag läsa den andra boken, det är ett måste.

Skriver nog mer när jag är hemma. Nu ska jag se lite tv med tove och sen försöka sova.
God natt

Inte hemma

Befinner mig tillfälligt i Göteborg. Här är det grått, grått och grått. Tur man har vänner som gör det lite bättre :)

<3

Imorgon sitter jag på tåget vid just denna tidpunkt, på fredag kommer nästan allt vara som vanligt igen. Jag och Tove ska åka ner och träffa Emelie i Göteborg. Bara en sak som saknas, och det är Cilla för att få ihop vår lilla skara bestående av fyra människor. Jag brukar ofta tänka på det här med vårt lilla kompisgäng som vi alltid har, är och kommer att vara, hur det än går i resten av livet.

Tänk att det skulle bli så att tre lite smått knäppa tjejer skulle födas på ungefär samma gård, få samma intressen och leva sina liv i varandras. Det kan jag inte annat än att tacka Gud för. Det finns inga som helst människor som vet mer om mig, som kan mer om mig eller som har varit med om saker med mig, som tove och emelie. Dessa människor har alltid följt med mig i livet. Sen en vacker dag kom en till fin människa med i vårt "gäng". Denna flicka hette och fortfarande heter Cilla.

Som liten hade jag en dröm, och den drömmen var att alltid få vara tillsammans med dessa fyra människor (ska jag vara ärlig så finns den drömmen kvar fortfarande). Jag drömde om att bo på samma gård, jobba på samma ställe, göra alla saker tillsammans, köra samma bil, få barn vid samma tidpunkt, ta studenten tillsammans, ja allt ni kan tänka er. Den drömmen finns kvar fortfarande, men jag har börjat inse att den drömmen inte kommer bli mer än en dröm. Idag inser jag att vi aldrig kommer kunna ta studenten tillsammans, vi kommer aldrig gå på samma bal, åka bakom samma traktor eller skrika "för vi har tagit studenten, fy faaaan va vi är braaaaa" tillsammans. Kanske gör inte det något, så länge vi är tillsammans.

Och det gör ont i mitt hjärta när Emelie inte bor här, när jag inte kan träffa henne när jag vill, utan bara vid bestämda tillfällen. Det gör ont att veta att Emelie nog för alltid valt att bo borta, men jag är glad för henne. Jag är glad att hon är lycklig och trivs med vad hon gör. Jag är glad för att jag får chansen att träffa henne vissa gånger och de gångerna är underbara.

Men visst har vi sagt så, vänner föralltid?! Visst har vi sagt att vi ska hålla ihop, även fast vi går skilda vägar? Och medan tiden rullar på, visst kan vi se tillbaka på alla de minnen vi har tillsammans?! Vad som än händer, vilka vägar vi än tar, hur många familjer vi skapar, hur många jobb vi tar, vilken utbildning vi väljer - Vänner föralltid.

Och visst vet ni om att ni alltid kommer finnas långt inne i mitt hjärta. ÄLSKADE VÄNNER


Och ja, Tid tar Tid

Helgen blev nog inte riktigt vad jag trodde att den skulle bli. Den blev ganska kaotisk. Det är konstigt hur vissa människor kan få en att må, hur ledsen vissa kan göra en. Ja, det är obeskrivligt. En sak vet jag i alla fall, jag ska aldrig mer låta någon göra mig så ledsen igen. ALDRIG!!

I fredags var allt i alla fall överroligt, när vi spelade innebandy och volleyboll i sporthallen. Sen blev vi bjudna på supergott fika hos Ida, som en mysig avslutning på kvällen. Vi åkte hemåt vid halv tre..
Jag åkte faktiskt skidor på lördagsmorgonen, som en liten träning inför mitt projektarbete som ska göras nästa år. Det gick väl inte sådär jätte fort, men det gick framåt i alla fall. Upptäckte även att det behövs ganska så mycket mer träning om jag ska orka, eller klara av, vasaloppet om ett år. haha.

Det är väldigt många tankar som rullar runt i mitt huvud för tillfället och jag vet inte riktigt hur jag ska få stopp på dem, men ska gå ut och lyssna på lite musik tror jag, då kanske jag kan binda ett litet koppel om dem. Just för studen så vet jag inte riktigt vad jag vill, eller hur jag vill eller vad som kommer att hända... men jag vet att tid tar tid och så får det väl vara ett tag. Och vi orkar nog mer än vad vi tror.

Idag ska jag träna och träna för fulla muggar. Synd bara att det spösnöar ute, så idag går det lite sämre att åka skidor. Annars hade jag gjort det. Annars händer inte mycket i mitt liv idag, hade väldigt gärna gått på stan ett tag... Men jag ska till Göteborg och där kommer jag slösa en hel del pengar.

Ha en bra dag

Uppdat. Efter att ha fått ett visst besked idag så vet jag inte längre. Jag vet varken in eller ut. Enda jag vet är att jag helst skulle lägga mig ner och vakna upp vid ett bättre tillfälle - om det någon gång kommer komma. Jag tvivlar faktiskt på det. Jag tvivlar mer än nånsin. Jag vet att jag är på väg tillbaka, fortare än nånsin nu också...