Ta inte den enklaste vägen - ta den vackraste(?)

Har varit ute i solen i två timmar idag med min syster, det var trevligt. Upptäckte ett skidspår som tydligen finns på isen här i Böle, så imorron blir det nog till att pröva det. Sen upptäckte vi även en sladdadgångled på isen, så någon annan dag blir det att pröva den och se vart den leder.

Vissa gånger kan jag bli så fruktansvärt irriterad och besviken på mig själv att det knappt finns ord till det, idag är en sån dag. Även fast det inte finns ord till det, så ska jag ändå försöka lura fram några ord.
Jag blir så sjukt besviken på mig själv när jag tror att det finns personer som tycker om mig och verkligen vill vara med mig, men det visar sig inte vara så. Jag blir så irriterad på mig själv att jag ens släpper in nya personer i livet, som jag vet bara kommer skita i mig sen. Eller som är med mig, visar sig tycka om mig, bestämmer massa saker och sen bara skiter i det. Jag är en sån människa som litar på personer, men när folk börjar göra så här vet jag inte längre. Jag vill så gärna tro att människor tycker om mig, men alla vet att jag har svårt för att tro det och detta gör det inte ett dugg lättare. Jag har ingen lust längre.... Jag blir så arg på mig själv... Just nu känner jag mig ganska tom. Men imorgon är en annan dag och vem har sagt att den inte är underbar? Tjaa, förtillfället känns det inte så..


SPORTLOV och FN avslutat

FN är slut för denna gång och det känns faktiskt ganska så vemodigt måste jag säga. Vi har liksom förberett detta ända sen jullovet, jobbat hårt för det och läst in oss på alla länder, främst vårt eget och sen tar det bara slut sådär helt plötsligt. Jag har alltid tänkt så att FN, det är super jobbigt, men det kommer aldrig att komma. Men så kom det tillslut och så var det över på samma gång.
Jag hade en enorm ångest när jag vaknade i onsdags, men den gick över i princip direkt jag började prata, så det gick bra. Tillslut blev det ganska så roligt. Tyvärr gick inte vår resolution igenom som vi hade hoppats, men det kanske inte gör så mycket. sen har vi fortfarande en analys kvar att göra, som vi håller på att jobba med för fulla muggar. Så här sitter jag med en hel hög papper brevid mig, men orkar inte riktigt ta tag i det hela.

Nåja, jag har sportlov nu, det känns faktiskt ganska så tråkigt. Har precis kommit igång i skolan och det känns som att jag bara vill köra på nu, utan att stanna upp. Lärarana gav mig bara positiv kritik över allt på FN så nu vill jag liksom bara fortsätta på det "braiga" jobbet jag gjort. Hopppas på bra betyg också. Sen måste jag ju även tillägga att det inte är enbart jag som gjort jobbet, utan även min kära vän Ylva.

Nu ser jag framemot sportlovet, även fast det inte hade gjort något att stanna kvar på skolan. Sportlovet har ganska så mycket att bjuda på. Imorgon blir det volleyboll, lördag är det fest, söndag cilla(?), måndag Josse(?), Tisdag Josse(?) onsdag packa och torsdag då sticker jag till Göteborg med Tovelove :)

Nu ska jag skriva lite analys, käka och sen träna. Sen är det absolut sportlov.


Det finns inte ord till hur trött jag är

FN-rollspelet har satt igång nu. Började idag klockan åtta, har suttit och pratat, debatterat och läst tal mest hela dagen, med undantag från lunchen på en timma och en rast på tio min, annars har vi enbart suttit på röven och försökt kommit fram till något vettigt.. Om vi lyckades får vi reda på imorron.
Gick skola från klockan åtta till klockan sex idag, det var verkligen mört. Nu sitter jag och pluggar igen.
Men det finns inte ord till hur trött jag är just nu, funderar på att plugga klart, gå en LITEN promme och sen sova direkt. Det skulle vara sjukt skönt, tror faktiskt det blir så.


God natt och ha en bra kväll


Helg

Det var väldigt längesen jag gjorde så här lite på en helg. Jag har i princip inte gjort ett dugg, men det kanske inte gör något? Om en vecka är det lov och då blir det nog inte värst mycket bara sitta.

Jag och min syster har varit ute och lekt väldigt mycket idag. Först var vi på stan, sen såg vi handboll, körde skoter och tillslut gick vi ut och gick. Det är väldigt konstigt hur man kan bli såå lejd av att göra ingenting typ. Menmen, det är nog kanske bara vi som lyckas, bortsett från Emelie och Vickan som lyckas ännu bättre.

En späckad vecka ligger framför mig nu, men sen är det lov och vila som gäller. Eller åtminstånde till torsdagen på lovet, sen dras väl farten upp lite.
På onsdag och torsdag är det äntligen rollspel. Ska bli såå skönt, för efter det kan vi lägga det på hyllan och ägna oss åt roligare saker, även fast detta är ganska kul. Imorgon ska vi till Ylva och förbereda oss.

Nu ska jag försöka sova tror jag.
God natt


GRATTIS JOSSE

Josse kom inspringades genom min dörr idag och jag blev typ överlycklig.
Hon och Sanna räddade min dag <3

GRATTIS JOSEFINA <3

Jag ska bli frisk, friskare, friskast

Efter två dagar hemma i min ensamhet vet jag verkligen hur tråkigt det kan vara och jag har än en gång fått klart för mig hur fruktansvärt dålig jag är på att roa mig själv. Fast det är klart, igår låg jag däckad i sängen eller satt död här framför datorn för att försöka plugga, vilket inte gick jättebra. Idag har det sett lite ljusare ut för mig, maten smakar lite i alla fall och hungern har hälsat på lite mer idag. Har inte pluggat något idag, utan enbart slappat och försökt bli helt friskt, jag tror att jag är på god väg. Imorgon besöker jag skolan igen - ÄNTLIGEN. Jag saknar mina vänner. Innan man blir sjuk hoppas man och önskar att man ska bli sjuk lite, bara lite, så att man kan slippa skolan för ett tag, när man är sjuk längtar man tills man blir frisk igen.

Annars händer inte speciellt mycket i mitt liv. Kan inte säga att jag längtar till helgen, min har inte ens slutat än. Helgen har dessutom inte speciellt mycket intressant att bjuda på. På fredag är det match om jag får vara med, med tanke på att jag inte tränar idag. Efter matchen hoppas jag på att hitta på något fint med någon. På lördag händer typ ingenting, så den som vill kan gärna höra av sig, jag är deff öppen för förslag. Jag vet precis vad jag skulle vilja göra, men det är i princip omöjligt.

Hoppas ni har det bra :)

En sjuk dag

Det har varit en riktigt bra helg som bara flugit iväg och helt plötsligt blev det måndag igen.
Sitter i och för sig ganska så sjuk hemma med en hund och tror att det är söndag, man blir ganska virrig när man inte håller hus på skolan för en dag. Men jag måste faktiskt medge att det är ganska skönt att ta en vad Linnéa kallar för TL (tjänstledigt) även fast det blev en ofrivillig sådan.

Helgen då?! Vad gjorde den så otroligt bra?
Jo, den började i skellefteå. Det som skulle bli middag, EFS och efterhäng, blev mest EFS. Men det gör inte så mycket. Vi var bjudna på middag hos Samme i fredags, innan EFS, men kvällen innan ringer han och säger att han måste åka till Happis. Jaha, vart ska vi nu käka?! Det blev i alla fall middag hos Josses mormor och det var inte dåligt det heller, för det var gott. Det var roligt på EFS, som vanligt då.. Sen gick jag och Josse ut på stan för att se oss runt, vi kom till ett tält med massa fulla vuxna. mest tragiskt tycker jag, gulligt tyckte josse. På hemvägen gick vi förbi EFS igen, för att Josse frös. Där satt vi och chillade ett tag, för att senare börja traska hemåt. Hemma käkade vi bullar, såg en film och somnade vid halv två. En mycket lyckad kväll om man frågar mig.

Egentligen var det tänk att vi skulle hem fort och åka skidor på lördag, men det var -20 grader hemma, så istället blev den en skön sovmorgon och en tripp på stan innan vi senade begav oss hemåt.
Väl hemma handlade vi och sen begav vi oss mot sannas hus och började laga middag, alla hjärtans dag-middag. Mycket trevligt, med mycket underbara vänner.


Igår var det match i malmberget och det var en mycket snorig och halsontig Elina som vaknade upp, men jag hade ändå tänkt spela. Matchen för mig gick inte så jättebra, men vi vann i alla fall och det är ju huvudsaken. Med mig hem fick jag en redig förkylning som inte verkar ska lämna mig i första taget. Mamma och pappa förbjöd mig att gå till skolan idag och det kanske var en bra sak?!

När jag suttit här hemma i några timmar har jag även hunnit med att läsa en hel del bloggar, plugga, sova och tänkt.
Jag har dessutom kommit på hur otroligt många fina människor det finns i mitt liv och hur lite jag egentligen uppskattar det jag har, utan jag strävar istället efter något mer, något som kanske inte alls är lika fint och bra som mina vänner. Jag strävar hela tiden efter att komma ett steg längre, istället för att leva i det vi kallar för nuet. Mitt nu verkar vara sen, senare och nästa dag/månad/år istället för att låta det vara NU.
Men jag är helt överlycklig över alla fina människor jag har och som jag skulle kunna göra vad som helst för, för dessa människor går inte att byta ut.

Nu ska jag ta tag i mina läxor igen, kommer nog bli så att jag sover istället.
Ha en bra dag i solen

Alla hjärtans dag

Jag vaknade i morse i skellefteå hos Josses mormor efter en trevlig kväll på EFS. Jag tycker verkligen att det är trevligt där i skellefteå. Vi låg i sängen ett väldigt långt tag, slappade och sen gick vi på stan ett tag. Vi kom hem vid fem...

Sen stack vi direkt till Sanna och började laga god alla hjärtans dags middag. Den blev riktig god faktiskt. Kameran var så klart också med.
Vi är fortfarade här, men passar på att lägga in några bilder som jag tagit med två av världens bästa vänner.
Jag säger då bara det, ni två ni är underbara <3

    

Mycket har hänt idag


Det har varit en lång men bra dag idag. Har varit på utbildningsmässa på nolia och jag blev sjukt sugen på flera olika yrken. Jag vill absolut läsa i Umeå eller Lund. Fast mest Umeå skulle jag tro, känns mer som hemma liksom.
Mest sugen blev jag nog på att  jobba inom ambulansen, det skulle verkligen vara något. Men det skulle min mamma absolut inte tillåta. Tyvärr är det nog det jag vill, tillsammans med bland annat psykolog, sjukgymnast och polis. Det är riktigt svårt att veta, kanske har jag till min fördel nu att jag gått om.
Samtidigt vill jag så mycket gå ut nu och börja leva studenlivet.

Tog även blodtryck idag, om apparaten stämde som den skulle hade jag alldeles för högt blodtryck. Jag borde nog kolla upp det, fast helst vill jag inte veta om det är något fel på mig. Jag är liksom för ung för att ha fel nu. Menmen, det kanske blir som mamma säger, jag kommer dö av stress en dag. Blodtrycket låg på 150 och i vanliga fall ska det ligga på 120... Det kanske säger en hel del.

Nu väntar jag på att Josse ska ringa och sen ska jag sova.



Jag fryser sönder - men ÄLSKAR kylan

Jag vet, jag borde inte sitta här, men jag har sovmorron imorron. Så om jag somnar klockan tolv så får jag ändå sova nio timmar och tro mig, det är mycket för att vara Elina Källman.

Är i alla fall hemkommen från stockholm. Det var skönt att landa i norr igen, för här hade det faktikst kommit väldigt mycket snö. I stockholm när jag vaknade igår morse var all snö borta och gräsmattan var GRÖN!!! Men jag har haft en trevlig helg som spenderats med en lite smått bekymrad kusin, dock trevligt ändå.

Jag och Sara pratade idag när vi gick hem från bussen om att det har kommit lika mycket (säkert ännu mer) snö nu som när man var liten och inte såg över plogkarmarna. Jag kan då säga att nu ser man inte heller över dem, och vi är ju faktiskt äldre och längre. Så mycket snö är det allt. Jag klagar inte, för jag älskar det. Jag är faktiskt riktigt sugen på att leka och bygga snökojor igen. På lördag ska vi åka slalom, vilket verkligen var längesen. Men jag längtar.
Vintern har äntligen kommit på riktigt och jag håller på att fyra sönder.

Skolan då?! Hm, jag tog mig en pluggfri dag, men jag kan säga att det har kliat i kroppen, så jag var tvungen att åka till Sanna för att kunna stå emot, men jag lyckades faktiskt. Jag är lite smått stolt över mig själv för att jag lyckades med att inte plugga en enda grej idag. Så här i efterhand känns det inte lika bra, men ska snart sova och förhoppningsvis slipper jag tänka på det då. Ugha, snart är det skola igen och jag längtar inte. Hur ska jag stå ut ett år till!? Det är verkligen en stor gåta... skulle vilja ha det som förut med den gamla klassen, då var det verkligen bara leva och vara sig själv. Så är det verkligen inte nu... Men på helgerna, då kan jag iaf vara mig själv..

Nä, dags för sängen kanske?!

God natt

Ensam i huvudstaden

Efter två timmars plugg gav jag verkligen upp. Matten är klar, spanskan kan jag utantill i sömnen typ och fotohistorian är också klar. Det enda som jag inte har riktigt klart det är väl FNrollspelet, som ska vara klart onsdan innan sportlovet och det är verkligen ett tag dit. Sitter för tillfället och försöker hitta lite information, men det går inte så bra. Alla sidor jag hittar har vi varit inne på... Hm, jag är extremt uttråkad och längtar till Maria kommer hem.
Jag har faktiskt insett hur otroligt dålig jag är på att roa mig själv, men det kanske blir bättre snart..

Befinner mig just nu i södra sverige, närmare bestämt huvudstaden. Maria är på jobbet och kommer hem vid fem och det kommer vara den lyckligaste studen denna dag. haha.
Natten innan jag skulle hit var verkligen kaotisk. Jag trodde att jag hade upplevt höjden av magont, men då trodde jag fel. Jag vaknade av att jag drog mig upp mot väggen för att smärtan i magen var helt olidlig. Jag vill aldrig mer vara med om det, jag kanske har lärt mig en liten läxa nu?!

Hm, jag borde nog ta och göra någon nytta snart.. Men allt som jag skulle kunna göra, som plugga, har jag gjort klart. Jag har dessutom vikt om alla kläder i resväskan fem gånger, bäddat om madrassen tre gånger, sett programinfo på stv1 och svt2 i flera timmar nu och ätit.
Nu kom jag på en sak som jag inte gjort, som maria sa att jag borde göra... Se en film. Det sa jag nog göra nu.

Ha en bra dag ;D

All by myself

Det var skoldans idag på skolan, mest roligt att lyssna på estetarna, ganska roligt att dansa. Eller okej, nu ljög jag lite, roligast att dansa med de som kan dansa, annars kan det faktiskt suga ganska mycket. Speciellt de som inte har någon takt i kroppen, det suger mest. Nu påstår jag absolut inte att jag kan dansa, nej...men det är ju faktiskt killarna som styr...

På tal om ingenting så har dagen varit ganska så slapp, började halv tio och slutade vid ett.. Sen har jag även fått många samtal från min kära kusin i stockholm, det var en himla massa frågor och passa planer som skulle ordnas. Förhoppningsvis löser sig allting, i slutändan brukar det ju göra det.

Skönt ska det bli att sticka härifrån ett tag. Blir så sjukligt irriterad på vissa personer att jag skulle kunna dö för ett tag. Ett och samma samtalsämne flera timmar i sträck, massa tjat. Jag orkar inte, och dessa ska jag i vanliga fall umgås med varje dag, men vet inte HUR jag ska kunna. Jag skulle väldigt gärna uppskatta ert sällskap, men nej tack!!!

Imorgon åker jag och kommer tillbaka på söndag.

Ha en bra kväll

Snälla...

...låt mig drömma lite och låt mig leka med tanken ;)

I taket lyser stjärnorna

Helgen har gått riktigt fort faktiskt, men det tycker jag är bara bra. Jag åker ju till stockholm på torsdag och jag längtar, så det gör absolut ingenting att tiden bara springer.

Sitter för tillfället instängd i rummet för att inte få veta hur finalen i VM går, ska se den efter middagen eftersom att jag precis kommit hem från BIO. Såg "I Taket Lyser Stjärnorna". Jag tycker att alla borde se den filmen, eller i alla fall läsa boken. Hade ganska höga förväntningar på filmen med tanke på att boken var grymt bra och jag kan då säga att filmen levde upp till alla mina förväntningar. Jag hade innan filmen började blivit varnad om att jag garanterat skulle gråta floder, vilket jag även gjorde. Jag, Linn och Anna tittade på varandra och alla tre grät lika mycket. Hjälpars alltså. Jag trodde faktiskt inte att jag någon gång skulle kunna gråta så mycket till en film, men det gjorde jag.


Nåja, jag, syster och Vickan har varit ute och gått på isen idag, solen sken och snön glänste. åh, underbart faktiskt. Ibland älskar jag vintern mer än sommaren.

God natt och ha en bra kväll