Känslor hit och känslor dit

Just nu har jag en extremt konstig känsla i kroppen. vet inte riktigt ut eller in.
Är mest trött tror jag. Men samtidigt vet jag att jag inte kommer somna om jag går och sover.
Borde plugga ännu mer. Men nu orkar jag inte längre.

Jag längtar till helgen..

Rhodos

Jag kom på mig själv idag med att sakna Rhodos grymt mycket. Den lycka som infann sig under denna underbara vecka går inte ens beskvia. Men underbart var det.


Det var en vecka fylld med partyn, sol, bad, lyckliga dagar, upptäckande och skratt.


Jag saknar alla GALNA kvällar.


LYCKA på riktigt!

 

I Need You To Love Me

Avslutningen igår var helt okej. Mat och lekar, inget annat speciellt. Fick i mig litelite mat, ska inte klaga. Sen åkte jag vidare för att umgås med lite olika vänner. Blev trevlig med lite film. Alla stack tidigt, men jag stannade ett tag. Sanna ville inte vara själv, så jag kände att jag kunde stanna ett tag. Sömn är ju omöjligt nu förtiden.

Har precis kommit hem från stan. Var verkligen ett tag sen jag träffade Cilla, så vi passade på när båda var lediga. Annars så brukar ju tid vara lite svårt att hitta för mig.
Ikväll ska jag på fest i Rosvik. känner inte tagget.... Men jag måste komma bort lite, så jag har tänkt åka dit.

Var förbi din grav idag Hanna. Blommorna låg kvar, men var inte alls lika vackra som förra helgen. Det gör fortfarande lika ont. Du kan nog aldrig ana eller förstå hur otroligt saknad Du är. Men jag hoppas att du kan se oss, höra oss och läsa våra tankar. Då kanske Du kan få en liten förståelse över hur älskad Du var och ÄR. Jag hoppas verkligen att Du insåg när Du levde också.
Du är saknad vännen och jag väntar fortfarade på att du ska komma tillbaka.

Älskade lilla Hanna, tänk om vi kunde vakna upp och inse att detta enbart var en dröm.

Jag borde plugga, men har ingen ork. Det är ju trots allt lördag. Så jag ska nog lägga mig i min säng och vila, så jag orkar vara social ikväll.


Jag tror nog att hösten har kommit!

Avslut

Jag är extremt tött och har äckligt ont i magen.
Ska alldeles snart iväg på fotbollsavslutning.
Vet inte riktigt vart jag ska.
Vi ska väl äta och leka. Hm. lekar är väl inte min grej.
Återstår att se hur mkt jag kan äta. Jag vill att min mage ska bli bra igen.
Återkommer nog senare, hade en hel del att skriva här.

Du är saknad Hanna

LVU, veme och syster

Klockan är 22.29 och här sitter jag med ett samhällsarbete. Ska skriva Veme tills om tre veckor, så nog har jag det jag gör om jag säger så. Har två till veme-arbeten som ska in om bara några veckor. Hur hinner jag? Jo, det ska nog gå, jag tycker veme är ganska roligt. Speciellt när man får välja ämne själv. Så, det går nog gallant om jag får säga det själv.
Ja, mitt samhällsarbete, vad ska det handla om? Jag hade tänkt skriva om LVU, lagen om vård av unga. Så just nu sitter jag drängt i massa papper och böcker och läser som en tok. Det är ganska intressand.
Jag skulle vilja försöka reda ut är om LVU fungerar som det är tänkt att det ska fungera, om ungdomarna far illa av det, eller om det blir bättre.
Det är lite svårt att formulera mina frågeställningar just nu, eftersom att jag inte riktigt vet hur jag ska sätta upp mitt arbete vid detta tillfälle. Det var ju trots allt idag vi fick uppgiften.
Förutom veme arbeten i högar har jag NKprov, Spanskaprov, matteprov och geografiprov inom kort. Det ska nog gå bra, för efter denna period är det lov och det längtar man ju till om man säger så.

Utöver alla prov så sitter jag samtidigt och ska fylla min älskade systers ipod med musik. Bra musik som jag tycker om. Frågan är ju bara om hon kommer tycka om den. För övrigt så fick hon ipoden av lilla mig idag. Vet inte riktigt varför jag inte gett den till henne innan. Men mitt lilla ego har väl talat då.
Älskadesötalillasyster, torka tårarna och bli glad igen. Jag älskar dig. Bry dig inte om något annat.

Du slog mig precis med ord och det gör ondare än någon kan ana. Jag förstår inte. Varför?! Ord känns med än slag, så är det bara. Rädda mig.

Imorron ska jag fixa en ny T. Det behövs verkligen. Efter detta så behövs det. Får se, kommer säkert inte göra det. Men ska se till att få det att bli, för annars överlever jag inte.

Nu ska jag se till att få mig några timmars sömn. Återstår ju att se om jag kommer somna efter allt. Men att i alla fall ligga i sängen kan väl hjälpa lite. Skolan kommer bli jobbig imorron, det känner jag på mig.
Har fortfarande ont i magen. Jag kan inte fårstå varför. Men i framtiden kanske jag får svaret. Vem vet?

God natt


Livet förändras


Kanske finns det något där uppe som vet precis allt, som vet precis allt som händer och kommer att hända. Någon som tar emot oss varje gång vi faller och någon som skrattar med oss när vi gör det. Jag vill så gärna tro det, kanske gör jag det också. Fast samtidigt vet jag inte. Efter allt som har hänt är det väl inte lite konstigt att man tvivlar. Eller? Snälla, kan nån berätta för mig. Jag vet ingenting.




Det finns en låt med texten "Livet förändras vart jag än går" och så är det ju. Det är så sant som det är sjunget.

Den senaste tiden har varit extra jobbig, jobbigare än vanligt. Det har hänt så otroligt mycket, känns inte ens som att det skulle räcka ett litet a4 till att skriva ner allt som hänt, allt jag känt och fortfarande känner. Det är så sjukt.

Men som sagt, livet förändras och det är väl kanske tur det.

För ungefär ett år se ville jag inget hellre än att stanna tiden och leva lyckligt i alla mina dagar. Jag hoppades att den tiden aldrig skulle ta slut, men mest hoppades jag att det inte var någon dröm. Så här i efterhand så inser jag nu att det inte var någon dröm, men för stunden kan jag endast drömma om denna underbara tid.

Skulle helst se att allt ordnade sig bara man knäppte med fingrarna, vilket endast kan vara en dröm, för vad skulle kunna ordna sig genom ett fingerknäpp?
Sitter just nu på skolan och väntar på bättre tider. ska ut och fotografera snart med fotoA kursen. Vet väl inte riktigt hur rolig den kursen är. Det får tiden utvisa.
Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag valde samhälls heller. Riktigt så mycket kunde jag väl inte ha tänkt?
Har ungefär ett ton med läxor som ligger och väntar där hemma på mig. Kan inte påstå att jag längtar till att komma hem. Kommer nog inte ens orka ta tag i alla läxor ännu.



Äh, som Hanna brukade säga till mig: Allting löser sig med tiden.
Får kanske lita på vår kloka vän. Jag hoppas hon har det bra där hon är nu. Älskade vän

Finns väl egentligen inte så mycket mer att skriva, som alla ser blir det mest bara klagningar. FÖRLÅT MIG!
Jag lovar att det kommer bättre tider, kanske snart!



Uppdatering.
Det är fruktansvärt vad jag mår illa just nu. Vill gå och sova, kommer aldrig kunna somna. Mår alldeles för dåligt. Vet inte, illamåendet kom bara sådär, helt plötsligt. Ingen skola imorron?! Jag vet inte. Hoppas inte det.

Satt och tänkte idag. Tänk ifall att jag skött mig, mått bra och trivts, ja då skulle jag ha gått trean idag. Trean och tagit studenten till våren. Men jag antar att jag har mig själv att skylla. Jag lyckades inte sådär jättebra i ettan första året. Dock gick jag ut med höga betyg i våras. Får väl se till att slita ihjäl mig i år igen....och nästa.

Träningen idag gick bra. Har ont i benen, träningsvärk är att vänta. UNDERBART.
Nä, nu mår jag alldeles för illa.
Ha det bra.

Vi glömmer så lätt att rosorna har taggar

En extremt deppig dag börjar lida mot sitt slut. Funderar på att gå och sova nu, även fast jag inte är det minsta trött, antar att det kommer bli svårt att somna i natt. Jag orkar inte skolan.
Vaknade i morse hos Josseposse. Skulle och träna med Per. Kände inte alls någon motivation till att göra något, endast ligga kvar i hos Josse i sängen. Men det går ju inte det heller, så jag begav mig hemåt, försökte få mig nåt att äta och sen hämta Per. Gick väl sådär att träna, inte alls väldigt roligt. Menmen.
Hemma igen satte jag mig vid datorn, började plugga. Försöka i alla fall. Men inte det heller gick så bra. Skrev i alla fall på mitt lilla svenska arbete.
Såg lite tv och degade tills farmor kom på besök, försökte vara lite social. Vet inte riktigt hur jag lyckades.
Skyllde på att jag var trött.

Imorron ska vi ta kort på skolan. Sen händer inget annat speciellt. Jag börjar åtta som alla andra dagar.

Livet är en dans på rosor - Vi glömmer att rosorna har taggar.
Sant så sant. Otroligt sant.

Jag tänker på dig och hoppas att du har det bra där du är nu.
Vila i frid


dagefterdag

Det var jobbigt att vakna i morse. Det kändes verkligen att det var något som inte alls var som det brukar. Men jag antar att det kommer kännas så ett väldigt långt tag framöver. 
vet inte riktigt...
Som sagt,ingenting spelar längre någon roll. livet går vidare, men det är som att jag står still.
 
Har varit med josse hela dagen, är med henne ännu. ska sova här. Vi tog oss en promenad i staden idag. Satte oss i norrahamn på en brygga där och njöt av hösten. Det är verkligen vackert på hösten när solen skiner på alla vackra färger. 
Det var ganska varmt också. Kanske var det Hanna som sken, jag skulle tro det. 
Åkte till graven senare, var mycket vacker, men jobbigt. Vi stannade i 45 min. Kändes som att det var fem min kanske. 
Sen åkte vi hem hit och började laga mat och gott blev det. Sen kom emma och jennie och vi har nyss sett färdigt PS. I Love You. Riktigt bra film faktiskt. Men man gråter. 
Imorron är det söndag, ska träna mer per lite och sen vet jag inte riktigt.
Skola på måndag, känns inte alls bra. Orkar jag ens? 

Nu ska vi nanna :) 
God natt

Vila i frid våran solstråle, glömmer dig aldrig!


Sov Gott

Det är så svårt att förstå allt. Det gör så ont i mig. Förstår egentligen inte hur jag orkar med, men tydligen.
Begravningen var idag, otroligt vacker. Men fruktansvärt jobbig. Jag har aldrig i hela mitt liv varit på en så vacker och sorlig begravning. Dagen spelades i moll men minnet av älskade Hanna spelades i dur.
Victor spelade en låt och den var så otroligt vacker. Det är svårt att förstå allt.

Fick jag göra om allt, hela livet skulle jag ta tag i Hanna och berätta hur älskad hon är.  Saknaden i hjärtat överröstar allt. Hanna var en riktigt vacker människa. I hennes hjärta fanns inget ont. Hon var allas solsken. Men nu är hon helt plötsligt borta. På något konstigt sätt blir det mer och mer verkligt för varje dag. Men ändå inte, detta händer ju inte på riktigt känns det som. Det känns som att detta är en stor hemsk mardröm som jag snart kommer vakna upp från.
Jag minns alla minnen, jag minns de med stor glädje i hjärtat. Ditt skratt, ditt otroliga skratt går aldrig glömma, inte heller du själv.
Jag tror att din kropp fanns i kistan idag, men inte du. Du finns någon annanstans. På ett bra ställe. På ett ställe bortom all sorg och smärta.

Vi saknar dig så otroligt mycket Hanna. Jag vet att du vill att vi ska vara glada, men det går inte. Just nu går ingenting. Inget spelar längre någon roll. Jag är helt nollställd.

Coldplay - The Scientist


Sov Gott älskade vän!

Saknar..

Har just kommit från handbollsträningen. På något sätt känns det rätt bra att spela med laget. Hur det går i serien är väl en helt annan fråga, men huvudsaken är att det är roligt. Och med tanke på hur otroligt lite jag spelade förra året pågrund av min äckliga skada som en gång för alla har lämnat mig, är det bättre än bäst att vara tillbaka i min riktiga plats - målet.

Imorgon är det begravning. Känns riktigt tungt. Men på något underligt sätt klarar man det också. Egentligen vet jag inte hur jag klarar det, men jag gör tydligen det.
Dagen kommer bli tung, men så är det bara.

På lördag blir det nog så att vi sticker till gråträsk. Måste bara försöka övertala fader min också. Moder har gått med på det. Hoppashoppashoppas.
Skulle vara grymt roligt.

Nä, nu ska jag snart prata med min kusin, hon ger mig liksom lite ljus i allt mörker.
Hoppas ni får en bra dag imorron.

SAKNAR!

Making A Memory

Åh fy vad det var jobbigt igår. Vi hade som sagt minnesstund för älskade Hanna. Hela gamla klassen var samlad, fy vad jag saknar den också. 
Det var väldigt vackert, men riktigt hemskt. Känns ändå bra att det blev gjort, för efteråt kändes allt liiite bättre.
Vi planerade även om på fredag och imorron ska jag åka och köpa blommor.

Det är så otroligt konstigt allt ihop. Det känns hemskt. Aldrig kunde jag tänka mig att åka på en kompis begravning redan vid 18 års ålder. Jag vet inte...Men allt är konstigt och det händer inte...men ändå gör det de.
Åh, det är så hemskt.

I helgen åker jag nog kanske upp till Gråträsk med Josse för att vila och ha det bra. Känns som att det skulle vara skönt efter allt som har hänt. Det blir nog aldrig så tyst här hemma som i Gråträsk och ibland känns det skönt det också. Just nu är det ett sånt tillfälle.
Jag vill samla ihop mig och tänka lite. Kanske kommer jag tillbaka som en ny människa med koppel om mina dumma tankar. Vem vet?!

Nu ska jag åter tillbaka till mina läxor.
Ha en bra kväll.

Kom tillbaks

Tonight I Wanna Cry

Det är ett under att jag sitter på denna stolen just nu alltså. Jag är värd något slags pris idag, bara för att jag steg upp imorse. Det var verkligen ingen självklarhet att jag skulle orkat med det.  Fy, jag förstår inte. Det var längesen jag kände sån ångest över skola, handboll, träning....tjaa, över allt helt enkelt. 
Igår var verkligen en deppdag, låg i sängen mesta delen av dagen. Förstår inte. Ingenting förstår jag.
Men som alla ser kämpade jag mig upp till en ny dag och bra var kanske det.

Ikväll är det plugging som gäller. Var ett tag sen man gjorde sånt. vet inte riktigt hur länge jag kommer orka, men jag gör så gott jag kan : )
Imorron är det minnesstund som gäller, grymt jobbigt, men grymt nyttigt.
Onsdag och torsdag är inte alls planerade, får se vad som kan tänkas hända.
Fredag är det begravning, en hemskt jobbig dag.
Lördag-söndag är oplanerade, Kanske åker upp till gråträsk. Det får framtiden utvisa.

Nu ska jag plugga.
Ha en bra kväll!

Hanna, kom tillbaks. Vi saknar dig

Jag vill tro att jag drömmer

Det är drygt en vecka sen Hanna valde att sluta sitt liv här på jorden och vandra vidare mot en plats bortom all smärta. Vid såna tillfällen känns det bra att jag har en tro som håller och extra viktigt känns det att hålla extra hårt nu när golvet liksom slungas bort från mina fötter.
Jag vill tro att Hanna inte avslutat sitt liv, bara fortsatt gå mot något som mycket bättre. Hon åkte iväg med tåget, vi står kvar på perrongen och väntar på våran tur, som inte riktigt har kommit ännu.
Men när den tiden kommer, då ses vi igen och då ska vi skratta och göra hyss, lika mycket som vi gjorde förut.

Det har utan tvekan varit en stormig vecka. Jag har inte riktigt kunna skilja på dröm och verklighet, rykten och sanning. Men någonstans långt inom mig har jag hela tiden vetat att hon varit död, jag har bara inte velat acceptera det. Det är svårt, riktigt svårt och man vet inte riktigt vad man ska göra för att kunna gå vidare.
Just nu känns det som att jag är uppe och svävar nånstans. Allt är på nåt sätt för verkligt, samtidigt som att det är den hemskaste mardrömmen jag någonsin drömt.
På tisdag ska klassen samlas och ha minnesstund, tänka på alla vackra minnen vi fått med Hanna. Synd att det inte kommer bli fler, men de jag har kommer jag spara långt inne i mitt hjärta och för alltid bära med mig.
På fredag är det begravning. Ångestdag om jag får säga det själv. Hur ska man orka igenom det egentligen. Titta på kistan och förstå att där, där inne ligger Hanna död. Hon kommer inte vandra här mer.
Allt är så sjukt.
VILA I FRID!


<3



Jag hoppas du mår bra nu.
Vila I Frid älskade vän!
<3

Vad händer efter döden.....egentligen?

Det är så sjukt allting. Vad var det som hände egentligen. Ingen fattar nånting.
Världen bara fortsätter som vanligt, men vi, vi lever i vår bubbla och allt står still.
Komms ingen vart. allt är så konstigt, så sjukt.
Ofattbart.
Det är sorg i mitt hjärta.
Jag glömmer dig aldrig, vila i frid.
Jag säger som Josse, vad händer efter döden? Egentligen?

Hade i alla fall en väldigt mysig kväll hos Josse igår, efter en kaotisk skoldag.
Vi träffades, jag, josse, emma, pilla, sanna och ida för att prata och berätta det hemska för josse som precis kommit hem från cypern.
Kul att träffa henne...tråkigt att berätta.
Vi kom klockan sex och stannade till halv tio. Kändes att det var väldigt skönt.
Vi pratade, drack te, pratade, gick ut och gick och sen satt vi vid gungorna ett ganska bra tag.
Det var skönt att prata och bara få vara med sina underbara kompisar.
Har jag nångång sagt att jag har värdens bästa kompisar?
Kanske inte....iså fall säger jag det nu.
Mina kompisar är bäst och det finns nog ingen jag älskar så mycket som dom.
Tack för att ni finns.

Kram



Ibland undrar jag vad jag tänker med

Ibland undrar jag vad jag egentligen tänker med. Vissa gånger gör jag saker mitt i all hast utan att tänka på konsekvenserna sen får jag ångra mig i flera dagar efteråt och ha ångest så det bara ryker om det.
Just detta hatar jag med att vara jag. Åh, nu vet jag att jag kommer leva med ångesten i flera dagar framåt. Jag orkar inte. Åh, varför är jag sån?

Äh, det är i alla fall helg och det är väl bra. Eller? Jo, faktiskt helt underbart.
Ikväll ska jag vara med sanna och umgås, mycket trevligt. Vi ska se PS. I love you och det ser jag framemot. Jag har velat se den filmen väldigt länge nu, så det blir kul, plus att jag får umgås med sanna så klart :) 
Morgondagen är dock lite oklar. Jag kommer i alla fall spela match klockan fyra, sen vet jag inte riktigt vad som kommer hända. Kommer nog kanske plugga på morron när jag vaknar. för visst har jag grymt mkt läxa i framtiden. Tack vare att vi har fått veta alla provdatum och inlämningsdatum har jag börjat plugga redan nu. Jag blir stressad och panikslagen bara jag tänker på det. Kvällen är dock väldigtväldigt oklar. Blir kul att se hur allt blir minsann. Blir nog kanske inte så som jag tänkt mig. Men äh, det blir nog bra som det blir skulle jag tänka mig, eller så blir det skit av allt.
 
Nåja, dags att plugga lite..
Hejs

Fem timmar plugg...jag ser dubbelt.

Efter fem timmar övervälld av böcker som Zigma, Dagens Nyheter och Caminando mm. är jag helt slutkörd och verkligen klar för sängen. Men den som trodde att jag redan fick gå och sussa hade fel, väldigt fel. För innan det är dags för mig att äntra sängen måste jag läsa lite i min engelska bok, bära undan alla tunga böcker, packa väskan inför imorron, se nyheterna, göra mig klar och SEN, Ja sen får jag äntligen inta min favoritplats för tillfället, nämligen sängen ;)

Idag har verkligen varit en dag för klagor och krämper om man säger så. Verkligen ingen dag jag lägger till historien precis. Kommer min vinter se ut så här kommer jag ju aldrig överleva.
Om det finns någon vänlig själ där ute som vill göra mig lite gladare, så säg gärna till, alla förslag tas tacksamt emot.

Nu är det dags för nyheterna. Detta var endast ett litet uppehåll i min stressade vardag.
God natt, till dig som får sova.
Var lycklig....