Det finns bara ett ord: Handboll

Helgen har gått bra för vår del. Tre av tre vinster, det är inte fy skam.
Vårt spel var dock bara okej, men det ska bli bättre. För nu har vi snart två träningsmatcher mot strömnäs och en mot Boden, det ska bli bra. Jag längtar redan efter att komma igång med serien.

Imorron är det måndag igen, ny vecka med nya möjligheter. Fint. Jag ska hänga med Lisa på onsdag, det ska bli roligt. Sen ska jag väl mest träna och leva i veckan. Säker plugga också.
Bra att veta.

Är mäkta trött just nu så sängen är väl det enda för tillfället.
skulle bara meddela att vi vunnit alla matcher och är i DM-final till våren.
Fint.

God natt från en sjukt trött Elina


Den nya resan börjar nu

Det här är slutet på resan och början på en ny - Lars Winnerbäck



Som jag i tidigare blogg-inlägg nämnt så ser jag framemot hösten grymt mycket. Jag känner att det finns så grymt mycket fint att göra och idag kom ännu en anledning till att längta till hösten.
Om precis tre månader har jag varit på världens bästa konsert med världens bästa Lars Winnerbäck. Jag kan tänka mig att jag och sandra är så fulla av glädje vid detta tillfälle att ingen kan få oss ledsna igen.

Sen har jag även pratat med José länge idag, det ser kanske ut som att jag åker ner till Eslöv en vecka i oktober, om allt går som jag vill. Och OM min budget vill det. Förhoppningsvis blir det bra. Jag vill verkligen åka dit.
Det kommer även bli många besök i Umeå denna höst. Nä, fy vad jag känner att det kommer bli bra nu!!

Igår träffade jag en bra människa från Tejp 08, det var fint.

Sommaren 2009

Sommaren 2009 är verkligen över nu.
Skolan har börjat, värmen är på väg bort härifrån och igår såg vi en hel hop av flyttfåglar på väg söderut. Dessutom är det surströmmningsdags i Gråträsk i helgen, jaa sommaren är ett minne blott nu. Faktiskt är jag lite glad att vara tillbaka igen, fjärde och sista året har börjat. Jag är grymt taggad på att få bra betyg och sen lämna skolan med stil på studentdagen. Det ska bli fint.
Och mitt schema då? Jaa, till alla er som tycker att ni har fått dåligt schema kan jag enbart skratta. För jag har bäst schema och det tycker jag absolut att jag är värd. Jag ser enbart ljust på detta skolår.

Vad kan man säga om sommaren då? Jag måste säga att detta har varit den bästa sommaren jag någonsin varit med om. Allvarligt så trodde jag att sommaren 2005 med allt den hade att erbjuda skulle vara oslagbar. Nej, denna var finast, roligast och bäst helt enkelt.

Min sommar började på ett alldeles utmärkt sätt. Jag och mina vänner Tove, Cilla och Hanna drog till Mallorca för att sola och bada. Vi tog dagen som den kom i en vecka, brydde oss inte om så mycket.  Vi fick en mycket varm och fin vecka där. Riktigt mysig och skön. Sen den 28 maj var man tillbaka på joden igen, brun som bara den och lycklig över att sommaren verkade komma till Piteå också. Full av nya upplevelser begav sig Hanna och Tove in i allt vad som kallades för student. Det var bal, fester, middagar och förberedelser.
Efter en superduper studenthelg var det dags för ledighet, fram till den 13 juli. Två fina veckor med sol fick vi i mitten av juni och juli. Dagarna spenderades på bryggan nedanför vårt hus. Kvällarna spenderades med finafina vänner, eller på fyspassen med lillpite.
Helgerna bestående av kompisar, volleyboll och endel festligheter var verkligen guld värda. Vakten som vi lärde känna var även han mycket bra.
Många besök i Skellefteå med Josse var även något som smyckade sommaren.
PDOL var sannerligen en hit. En fin torsdagkväll var starten på något mycketmycket roligare. Massa människor, konserter, skratt, musik och dans gjorde helgen till minnesvärd.
Veckan efter var det dags för sommarens höjdpunkt på riktigt. Tejp 2009 med massor av underbara människor och BeachVolley. Det var det bästa på hela sommaren och tejp gjorde mig lycklig på riktigt.
Alla fina picknickar i södra hamn som jag och sandra gjorde efter detta är verkligen något som jag kommer minnas länge, vår fina kvällspromenad som räckte i flera timmar. Och vore det inte för att dagen tar slut skulle vi nog fortfarade gå där i stan och prata om allt mellan himmel och jord. Vår fina Lasse W kväll som aldrig blev av, men biljetterna är bokade och den 26 nov står vi i Umeå och gråter till lasse <3
Resan till stockholm var det sista jag hann med denna fina sommar. Mycket shopping, fina vänner och en hel del skratt får avsluta sommaren 2009. Jag saknar den redan, men är glad över alla fina minnen jag fått att bevara.

Jag tror att det varit de små sakerna som gjorde min sommar till vad den var.
Sommarens bästa: MALLORCA, VÄDRET, BRYGGAN, VAKTEN, FINA SLUMPMÄSSIGAKVÄLLAR, TEJP, SKELLEFTEÅ och framförallt mina underbara VÄNNER!!

Nu ser  jag framemot allt vad hösten har att erbjuda och längtar till nästa dag och nästa och nästa. Jag vill liksom aldrig sova! Livet är förtillfället UNDERBART!
Och för mig som går trean(fyran) är det bara några få veckor kvar av skolan, sen är jag friiii som en fågel.

God natt


Min bästa vän är så beundransvärd

What a friend I've found
Closer than a brother
I have felt your touch
More intimate than lovers

Jesus, Jesus
Jesus, friend forever


Jag skulle gärna berätta om min bästa vän för er. På sätt och vis har jag redan berättat om Honom. Men samtidigt har jag varit alldeles för feg. Jag har liksom tänkt att; Näe, vad ska folk tänka om mig egentligen? Nu känner jag mig stark, nu känner jag inte för att vara feg längre.
Men grejen är bara den, att Han är så obeskrivlig. Han liksom finns där dag in och dag ut, alltid vaken. När jag gråter, så gråer Han med mig, tar mig på sina axlar och bär mig genom mörkret. När jag skrattar, skrattar Han med mig. Det är så fantastiskt.
Och varje dag påminns jag om varför just jag tror på Gud. Ja, just därför att storastora Gud, älskar lillalilla mig, ser just mig och hör just mina böner, VARJE DAG!

Och nu äntligen tror jag att jag vet varför jag är så glad. Efter år av kamp har jag äntligen gjort mitt val, jag har valt livet och det är jag fantastiskt glad över!

Gud är beundransvärd!


Befinner mig i Stockholm

Idag började skolan, fast jag sitter i Solna just nu. Hos Lisa. Känns ganska skönt att börja på måndag istället. Speciellt när dagen varit otroligt fin. Har varit i Uppsala och umgåtts med fina människor.
Imorgon blir det Grönalund.

Idag när jag satt på tåget från Uppsala började jag tänka, ganska mycket. Jag insåg att jag samtidigt som jag ser framemot skolåret otroligt mytcket och känner att det kommer bli jättebra, så är jag nästan lite rädd också. Jag är rädd att det ska bli som alla andra år när jag börjat skolan. Att deppet kommit som ett brev på posten när mörkret kommit för att stanna. Fast samtidigt vill jag inte tänka så, för jag är nästan jätteglad och det ska inte få försvinna.
Jag får helt enkelt lämna allt i Guds fina händer, för Han kan fixa det!!

Gud är GOD

Sov gott!!


Ett skepp kommer lastat med vänner som flyttar

Eftersom att jag lovat sandra ett inlägg idag och eftersom att jag inte finner ro till att sova, skriver jag ett just nu!

Mycket har hänt på kort tid känner jag. Min hjärna är full av nya intryck och nya saker. Både på gott och på ont antar jag. Idag fick jag smaka på den dåliga medicinen. Åker till stockholm imorron, men mina föräldrar hade tydligen inte uppfattat att jag behövde skjuts. Så nu har det väl varit lite smått panik här i en timma. Men så kom min fina underbara vän sandra med den braiga idén att hon kunde sjuktsa mig till Kallax. Förhoppningsvis är min far snäll och lämnar bilen hemma imorron och kör moppe till jobbet. Fast man kanske inte ska hoppas på för mycket.

Idag gick ännu ett till flyttlass innehållande fina vänner. Det var Josse och Erica som stod på tur att flytta från hålan till skåne. Jag tittade nyss på bilder på mig och josse, jag kan inte förstå att vi, som nästan suttit som plåster på varandra ett tag, inte kommer ses på fyra månader. Det är ofattbart och jag fattade det nog inte idag när jag så okänslosamt sa hejdå till min älskade vän.


Om en vecka går nästa flyttlass innehållade fina vänner. Resten av gänget flyttar till Umeå. Sandra och Sanna, finafina vänner. Enda räddningen är väl att de inte flyttar mer än två timmar bort. Ååh, jag kommer dock sakna våra stunder.
 
Sista bilden vi tog tillsammans innan jag       Fina, braiga Eken Cup ;)
flyttade till Göteborg 2006..
Det var tider det ;)

Nu ska jag försöka sova. Hoppas på en bättre dag imorron.
God natt

Jag fångade en sommar

Nu känner jag mig beredd att berätta lite om historien bakom den fina texten jag hade i ett inlägg här någon dag efter det fina läger jag varit på.

I början av sommaren hörde jag en låt på P3 när jag låg på bryggan och halvsov tillsammans med Vickan i solen. Sommaren hade precis börjat, studentyran hade lagt sig och värmen hade just kommit till vår lilla by. Jag funderade mycket på hur denna sommar skulle komma att bli och min rädsla var att den skulle bli extremt jobbig och nästan olidlig. Det var i alla fall känslan jag hade i kroppen när jag tänkte på sommar. Men så hörde jag denna låt, "Fånga en sommar" och insåg att det är mitt eget val hur den ska bli. Vill jag ligga hemma och ruttna bort så är det bara jag som kan bestämma det, men vill jag leva livet till varje pris så är det mitt ansvar att se till att det blir så också.

Jag skrev ett blogginlägg och i det stod det ungefär såhär:  JAG VILL SKRIKA MIG HES AV LYCKA OCH DANSA TILL HÅKAN HELLSTRÖM. VARA VAKEN HELA NATTEN OCH SKRATTA TILLS MAGEN SPRICKER.  HÄNGA MED DE BÄSTA VÄNNERNA SOM FINNS OCH TITTA PÅ SOLNEDGÅNGEN. TITTA PÅ SOLUPPGÅNGEN OCH SPELA VOLLEYBOLL TILLS FINGRARNA BLÖDER. ÅKA BÅT PÅ SPEGELBLANKT VATTEN OCH BADA. GÅ PÅ ROLIGA FESTIVALER OCH DANSA. JAG VILL, SKRATTA, SJUNGA, NJUTA OCH LEVA. Det var precis så här sommaren också blev till slut. Jag fångade min sommar och det gjorde mig lycklig, helt otroligt lycklig.

Och sen blev det, för en vecka sen, dags för det årliga lägret Tejp. Jag åkte egentligen dit utan någon förväntning på något, och hade egentligen inte tänkt åka dit alls. Eftersom att jag påstod att jag hade allt jag behövde just då. Men efter många om och men bestämde jag mig tillslut för att det var bäst att åka. Det visade sig att det skulle bli ganska kämpigt där och en berg och dal -bana. Jag insåg att mitt liv saknade ganska mycket, för att jag skulle vara så där lycklig som jag egentligen vill vara. Under hela sommaren visade det sig att jag hade ju helt "glömt" Jesus i mitt liv. Det är så enkelt, att man inte inser att man är beroende av honom när man är sådär lycklig.

Efter lägret kom jag hem och insåg att jag är så mycket starkare vid sidan om Honom. En fin sommar har det varit, men ingenting går upp emot ett liv med Honom. Och jag är evigt tacksam att jag åkte på lägret, för tänk vad som kunde ha hänt annars. Och för att avsluta detta långa inlägg så har jag nu lyckats säga Hejdå till mitt gamla jag och tagit sikte mot en ny höst, ett nytt år och ett nytt liv, men inte ensam, utan med Jesus. Och för första gången ser jag verkligen framemot det. Jag ska aldrig mer tillbaka. So long, Farewell to my old self!


Obeskrivlig är Du


Kände att mitt förra inlägg blev ganska deppigt, så det är dags att göra något åt saken.

Idag har dagen varit hundra miljoner gånger trevligare än vad den var igår. Har fått semester och det känns underbart. Direkt efter jobbet begav jag mig till fina Ylva i Blåsmark. Där blev det en hel del solande och badande. Semestern kunde verkligen inte börjat bättre. Vi sjöng även massa lovsång och pratade en hel del om Tejp. Det var en fin dag.
Ikväll ska jag umgås med mina fina vänner Hanna och Sandra och mysa i Södrahamn, kika på bio, skratta och gå en fin kvällspromenad i stan. Jag ser framemot detta.

Igår bokades biljetterna, klockan 10.00 den 18 augusti beger jag mig mot huvudstaden, där stannar jag tills den 23. Ska bli otroligt roligt. Jag längtar redan.

Nu ska jag försöka göra mig vacker och sen bege mig ut.

Farewell to my old self



Det har varit en ganska tung dag idag. Igår slog det mig plötsligt att det är elva månader sen Hanna drogs bort från oss idag. Tiden har verkligen gått sjut fort, men hon har funnits i mina tankar varenda dag, hon är extremt saknad. Igår gick jag och Sandra på en promenad runt hela stan typ, den slutade vid Hannas grav. Det var otroligt vackert där. Där stod vi ett tag och pratade minnen, fina minnen. Om en månad är det ett år sen, ett helt år sen. Och just nu känns det som att det var igår. Men Hanna är i alla fall himlens vackraste ängen och kommer så alltid vara. Jag saknar Dig Hanna <3

Kvällen igår var fantastiskt mysig. Jag, Sanna och Sandra hade en liten picknick i solnedgången vid Södrahamn. Sådana stunder är verkligen uppskattade. Jag kommer sakna dessa fina flickor när de om bara några veckor flyttar. När sanna vid klockan tio åkte på jobbet gick jag och sandra, som sagt, på en promenad runt om kring i stan. Det var en fin promenad som innehöll både massor med glädje och en liten del sorg. Jag insåg då hur mycket jag saknat stunderna med Sandra. De är fina stunder. Vi fixade även biljetterna till Lasse W <3

Om inte så länge åker jag till stockholm, fantastiskt. Kommer befinna mig där i nästan en vecka, jag längtar grymt mycket.

So long
Farewell to my old self
Good-bye to the lie that I can't be someone else
Cause who I was ain't who I am
(I know that) I've been born again
Those stains of my history are gone, gone, gone
So long

Jag kanske berättar historien bakom denna delen av en låttext någon gång när jag har ork, tid och inte känner mig lika splittrad som jag gör idag. Men ingenting känns lika tungt som det hade gjort utan lägret i Ö-vik. Jag är enormt tacksam över allt jag fått uppleva och fortfarande upplever och smälter. Låter landa inom mig. Jag är egentligen sjukt lycklig. So Long till gamla Elina!


You are my everything

Jag är hemma igen från ett helt fantastiskt läger. Kan inte annat än att säga att jag är hysteriskt lycklig för tillfället, vågar dock inte ta ut något i förskott. Men jag tror detta håller i sig. Ser ut att bli en underbar höst att vänta. Wohooo, jag är LYCKLIGAST!

Hade egentligen inte tänkt skriva så speciellt mycket om lägret, de som var där vet hur underbart det var. Men till de som inte var där kan jag säga att det borde upplevas, helt klart. Det går liksom inte skriva om det. Man måste uppleva det för att veta hur det känns.

Känslan är underbar!
I'll never be the same,
forever I'm changed

Tack för ett fantastiskt läger, jag hoppas verkligen vi ses nästa år.